Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina

Svētdien, 26. aprīlī, tika aizvadīts Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB maratona pirmais posms no Cēsīm līdz Valmierai, kas jau kļuvis par Latvijas sporta "klasiku".

Jau ziņots, ka uzvaru prestižajā "Skandi motors" distancē vīriešu absolūtajā vērtējumā guva Šveices komandas "IAM Cycling" Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, bet starp dāmām uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Lelde Ardava no "Rietumu – Delfin" vienības. Masveidīgajā "Virši – A" braucienā ātrākie bija Gints Jakovels un Ieva Strēle.

14. SEB MTB maratona sezona arī šogad tika iesākta ar posmu no Cēsīm līdz Valmierai. Kā jau pēdējos gados ierasts, arī šoreiz dalībnieku skaits jaunajā sezonā sniedzās krietni pāri 2300 riteņbraucējiem. Vieniem mērķis bija cīnīties par uzvaru, citiem pārspēt kaimiņus, draugus, vai arī uzveikt sevi.

Jaunajā sezonā SEB MTB maratonā kopumā paredzēti septiņi posmi. Pirmo reizi aizraujošās sacensības notiks Talsos un Ikšķilē. Siguldas posmam piešķirta UCI kategorija, kamēr Vietalvā norisināsies cīņas par Latvijas čempiona titulu. Pirmajā posmā lieliskā gaisotnē aizritēja arī "Mammadaba" veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās "Herkuless" bērnu braucienā. Pirmo reizi vecāko grupu bērni veica ievērojami garāku distanci nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!