Foto: DELFI.ee

Nedēļas nogalē Igaunijā risinājās Baltijā lielākās kalnu riteņbraukšanas sacensības – Tartu MTB maratonā 89 kilometru distancē uzvaras laurus plūca mājinieks Gerts Kivistiks.

Ilgu laiku sacensību vadībā atradās pieci igauņu un četri Latvijas MTB braucēji, bet pie 66,3 km atzīmes no kopējās grupas aizbēga trīs Igaunijas sportisti – Kivistiks, Gerts Joeārs un Mihels Raims. Vēlāk no trijotnes atpalika Joeārs, bet finiša spurtā ātrāks bija Kivistiks. Joeārs uzvarētājam zaudēja 41 sekundi.

Labākais no latviešiem bija Andris Vosekalns, kurš bija ceturtais (+1:14 minūte). Kopvērtējumā piektais bija Māris Bogdanovičs (+1:14 minūte), bet trešais starp Latvijas sportistiem un septītais kopvērtējumā bija Andžs Flaksis (+1:23 minūte).

Sievietēm ātrākā arī bija igauniete Janelle Uibokande, kura Tartu MTB maratonā uzvarēja jau ceturto reizi. Starp Latvijas braucējām labākā bija Beāte Kovgere, ieņemot piekto vietu (+14:24 minūtes).

Tartu MTB maratonā trīs distancēs (89, 40 un 21 km) kopā startēja 3254 braucēji. Savukārt bērnu sacensībās Tartu ielās piedalījās 929 riteņbraucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!