Foto: Publicitātes foto
Gandrīz tūsktotis aktīva dzīves veida piekritēju svētdien, 17. aprīlī, pulcējās Ventspilī, kur risinājās kalnu riteņbraukšanas sacensību "Vivus.lv" MTB maratona pirmais posms. Prestižākajā "LMT Straume" grupā uzvaras svinēja "Rietumu-Delfin" komandas sportisti Dmitrijs Sorokins un Lelde Ardava.

Sezonas atklāšanas sacensības pulcēja gandrīz 1000 riteņbraucējus vecumā no 2 līdz 64 gadu vecumam. "Latvijas Valsts Mežu" pusmaratona distancē pirmo reizi sacensību vēsturē tika noteikts maksimālais startējošo skaits - 500 sportisti, kas arī dažas stundas pirms starta tika sasniegts.

Ventspils trase jau kļuvusi par klasisku Latvijas MTB seriālu sezonas atklāšanas mājvietu. Kā skaidro viens no Vivus.lv MTB maratons seriāla organizatoriem Mairis Levans: "Ventspils ir ļoti pateicīga vieta kalnu divriteņu maratona organizēšanai agrā pavasarī, jo varam gandrīz ar 100% garantiju būt droši, ka sniegs aprīlī jau būs nokusis. Tāpat Ventspils Piedzīvojuma parka infrastruktūra un slēpošanas kalns ir lieliski piemērots velosacensību organizēšanai."

Pirmie sacensībās startēja "LMT Straumes" maratona distances dalībnieki, kuriem bija jāveic 54 kilometri. Kopā maratona distancē uz starta līnijas stājās ap 250 braucēji, lai veiktu divus 27km garus apļus.

Jau pēc pirmā apļa pārliecinošā vadībā bija izvirzījies "Team Rietumu-Delfin" sportists Dmitrijs Sorokins, kas arī pieteica nopietnas pretenzijas ne tikai uz kopvērtējuma līdera dzelteno kreklu, bet arī CAT Aktīvākā braucēja titulu un jaunu "Cat S30" telefonu.

Pēc 2 stundām un 45 sekundēm lepnā vientulībā Dmitrijs arī sasniedza finišu, tuvākos sekotājus apsteidzot par 2 minūtēm. Cīņa par goda pjedestāla pārējām divām vietām izvērtās saspringta, un tikai 10 metrus pirms finiša noskaidrojās, ka vicelīdera gods tiek iepriekšējās sezonas kopvērtējums uzvarētājam Oskaram Muižniekam (Sportlife.lv), kurš par vienu sekundi apsteidza Tukuma komandas pārstāvi Jāni Ozolu.

Cīņā starp Latvijas un Igaunijas čempioniem MTB Maratonā Raivis Zīmelis (4. vieta) mūsu ziemeļu kaimiņu Algi Māsikmetu (7. vieta) apsteidza par vienu minūti.

Kā pēc finiša izteicās uzvarētājs Dmitrijs Sorokins, distancē esot bijis svarīgi izpildīt ātruma treniņa uzdevumus, un tādējādi izdevās atrauties no sekotājiem, bet vēlāk jau šaubu par savu uzvaru neesot bijušas.

Dāmu konkurencē kārtējo balvu savā trofeju plauktā pievienoja Lelde Ardava (Team Rietumu-Delfin), kurai sekoja ātrākā jaunā igauniete Mari-Līsa Motuss (Haanja Rattaklubi) un Ingrīda Šmite (sportlife.lv)

"Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distancē jau stundu līdz startam tika sasniegta dalībnieku skaita maksimālā robeža (500 dalībnieki). Sezonas pirmajā startā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Krišjānis Janson-Ratiniks (Gandrs-Merida), otrais Ivo Irbe (BalexWilde), bet trešais Artis Žugs (A2/Dema).

Savukārt no dāmām ātrākā bija Rūta Brakovska (MTB Garkalne), otrā Aiga Paegle (A2/Dema), bet trešā Ieva Strēle (Picture Happy MTB).

Šogad organizatori arī parūpējušies par "Labs kino" Pusaudžu distanci, lai nodrošinātu 10-14 gadīgajiem pusaudžiem viņu vecumam un fiziskajai gatavībai atbilstošu distanci. Paši mazākie braucēji no 2-9 gadu vecumam izbaudīja LIMPO Bērnu brauciena trases.

Arī šogad "Vivus.lv" MTB maratons notiks septiņos posmos visā Latvijā, kuros tiks noskaidroti labākie braucēji gan katrā posmā, gan absolūtajā vērtējumā, gan arī savās vecuma grupās.

Šosezon dalībnieki var izvēlēties vienu no četrām distancēm:

"LMT Straume" MARATONA distance (50-60km)

"Latvijas Valsts Meži" PUSMARATONA distance (25-30km)

"Labs Kino" PUSAUDŽU distance (10-15km)

"LIMPO" bērnu brauciens (0.4-2km).

Tradicionāli "Vivus.lv" MTB maratons ir dabai draudzīgākais maratonu seriāls, kur liela uzmanība tiek pievērsta draudzīgai attieksmei pret dabu un dalībniekiem savā starpā. Trases veidotas pa mežu takām un pļavām, iekļaujot burvīgās apkaimes ainavas.

Vivus.lv MTB maratons 10. jubilejas sezonā nākamie posmi:

2. posms 22.05.2016. - Riekstukalns, Baldone
3. posms 12.06.2016. - Milzkalns, Tukums
4. posms 26.06.2016. - Kamparkalns, Talsi
5. posms 24.07.2016. - Smiltene
6. posms 07.08.2016. - Cēsis
7. posms 10.09.2016. - Ape / Vastse Roosa (Igaunija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!