Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 24. maijā sporta un atpūtas kompleksā Milzkalns pie Tukuma notika "Vivus.lv" MTB Maratons 2. posms, kas pulcēja gandrīz tūkstoti aktīvās atpūtas cienīutāju.

50 kilometru garajā TREK distancē vīriešu ieskaitē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin), kurš arī kļuvis par LMT līdera krekla īpašnieku un kopvērtējuma līderi pēc diviem posmiem. Sieviešu konkurencē ātrākā bija Dmitrija komandas biedrene Lelde Ardava, kura saglabā "Radisson Blu" līderes kreklu.

Pirmo vasarīgo maija dienu gandrīz 1000 kalnu riteņbraukšanas profesionāļu un entuziastu pavadīja Tukuma apkaimē, kur sporta un atpūtas kompleksā "Milzkalns" norisinājās 2015. gada sezonas "Vivus.lv" MTB Maratona otrais posms. Ar ļoti lielu interesi tika gaidīts TREK distances (50km) starts, jo Tukuma posmā nepiedalījās pirmā posma uzvarētāji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kas nozīmēja, ka "Vivus.lv" MTB Maratonā būs jauns kopvērtējuma līderis. Jau no brauciena pirmajiem kilometriem vadībā izvirzījās "Rietumu-Delfin", "Volkswagen-Veloprofs.lv" un "Sportlife Cycling Team" komandas braucēji. Pēc grūtajā un kalnainajā trasē pavadītajām 2 stundām un veikatajiem 50km (kopējā augstuma starpība 1200m), spēcīgākais izrādījās Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin), otrais Oskars Muižnieks, bet trešais Ivars Prokofjevs (abi Sportlife Cycling Team).

Tāpat kā pirmajā posmā Ventspilī, arī Tukumā sieviešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Lelde Ardava, kura saglabā "Radisson Blu" līderes kreklu, otrajā vietā Ingrīda Šmite (Sportlife Cycling team) un trešā igauniete Mari-Liis Mottus (Haanja rattaklubi, Igaunija).

Šogad ļoti spraiga cīņa notiek tradicionāli populārajā "Latvijas Valsts Mežu" pusmaratonā, kur uz starta izgāja gandrīz 500 riteņbraucēju. 25km distancē viss goda pjedestāls "Sportlife Cycling" komandai - pirmais Zigmārs Zučiks, otrais Toms Knostenbergs un trešais viņu velomeistars Raivis Jansons. Ātrākā no dāmām pusmaratona distance Ieva Strēle, otrā Dace Čerņavska, trešā Līna Berga.

"Vivus.lv" MTB Maratons trešais posms jau 7. jūnijā Baldonē, atpūtas centrā Riekstukalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!