Foto: Publicitātes attēli
Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā ar masveidīgu startu no Zemgales Olimpiskā centra Jelgavas pils virzienā tika atklāta jau ceturtā "Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību sezona. Pirmā posma ātrākās komandas bija - "Montažnieks D", "Gandrs Poligrāfija" un "EBIKE Kryptonite", informēja organizatori.

"Garmin" Sporta klasē ātrākais distances laiks bija 5 stundas 46 minūtes, pirmo vietu iegūstot "Montažnieks D" komandai, kas ir jauns vārds dalībnieku sarakstos. Komandu pārstāvēja Reinis Putniņš, Edgars Bričonoks un Emīls Ūdris. Tikai pusotru minūti atpaliekot no uzvarētāja, "Gandrs Poligrāfija" ieguva otro vietu, atstājot aiz sevis vēl vienu jaunu komandu sporta klasē - "EBIKE Krypronite". Minētās komandas kļuva par stiprāko trijnieku arī starp Latvijas uzņēmumiem garajā distancē.

Par "Sportland" Tautas distances uzvarētāju kļuva "mix" komanda LMP, pavadot distancē 3 stundas un 54 minūtes. Jau pēc nepilnām 3 minūtēm aiz līderiem finišēja vīriešu grupas uzvarētāju komanda "Statoil", kas kļuva arī par zelta kausa īpašnieku īsajā distancē uzņēmumu vidū.


Ne pārāk patīkamie laika apstākļi - lietus ar sniegu, tikai 4 grādi, slapjums visapkārt- bija neierasts papildu izaicinājums arī "xRace" dalībniekiem. Lai arī ceļi bija slapji, mežu stīgas ar ūdeni līdz ceļiem, dalībnieki posmu novērtēja kā vienu no dinamiskākajiem un krāsainākajiem. Šajā posmā tradicionālajos orientēšanas uzdevumos gan ar kājām, gan ar velo, gan ar laivām liela nozīme bija komandu individuālajām stratēģijām un to izpildei: izvēlēties īsākus, bet fiziski smagākus ceļus, vai garākus un vieglākus. Kāda ir optimālākā kontrolpunktu secība, kāda bija uzvārējošāka taktika - to komandas varēja secināt tikai šķērsojot finiša līniju. Sportisti ar lielu entuziasmu pildīja dažādus speciālos distances uzdevumus - orientēšanas uzdevums, kur kontrolpunkti bija jāapmeklē pēc valsts nosaukumiem un to ģeogrāfiskā izvietojuma Eiropas kartē, kāpšana 20m augstajā tornī, kad divi dalībnieki "drošina" un viens kāpj, māla pogas veidošana ar komandas logo, kas noteikti kļūs par komandas talismanu nākamajos posmos.

Sportisti, ģimenes, draugi un uzņēmumu pārstāvji var pieteikties nākamajiem  četriem "Triatel xRace" posmiem, kas norisināsies visas vasaras garumā: 1.jūnijā Mazsalacā, 6.jūlijā nakts posms Ventspilī, 17.augustā Rīgā un noslēguma posms ar kopvērtējuma apbalvošanas ceremoniju 21.septembrī Jūrmalā un tās apkārtnē. Lētākā pieteikšanās Mazsalacas posmam ir līdz 8. maijam mājas lapā www.xrace.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!