Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē svelmainos laika apstākļos Mazsalacā norisinājās otrais "Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību posms, kurā uzvarēja mix komanda "Gandrs", informē rīkotāji.

Par otrās vietas ieguvējiem kļuva komanda "Triatel". Komanda "EBIKE", pagājušā sezona čempioni, šoreiz uzkāpa tikai uz trešā pjedestāla pakāpiena. Šīs 3 komandas aizveda mājās arī uzvarētāju kausus starp uzņēmumu komandām.

Vasaras pirmajā dienā, kad brīžiem termometra stabiņš tuvojās +30 grādiem, sacensību dalībniekiem šis karstums netraucēja stādīt jaunus ātruma rekordus. Ātrākajai Garmin sporta klases komandai, lai paveiktu distanci ap 55km – 18km skrienot, 34 km braucot ar velosipēdu un 3km ar laivām, bija nepieciešamas tikai 5h 22m. Savukārt ātrākā Sportland tautas klases komanda "Statoil", paveicot distanci ap 36km - 12km skrienot, 21km ar velosipēdu un 3km ar laivām, finišēja 3h 34m. Šīs īsākās un dinamiskākās distances padara sacensības daudz pieejamākas arī tiem, kas nav pārliecināti par savu izturību pavadīt distancē ilgāku laiku.


Uzvarētāju trijnieks "Garmin" sporta klasē ir komandas "Gandrs", "Triatel" un "EBIKE", kas bija stiprākais trijnieks arī starp uzņēmumu komandām garajā distancē. Ātrākie Sportland tautas klasē bija komandas "Statoil", Mežā galvenais un Initiative Latvia. Savukārt kausu ieguvēji uzņēmumu īsajā distancē bija Statoil, Initiative Latvia, un Fizio.

Mazsalacas posmā piedalījās 450 dalībnieki. Dalībnieki atzīmēja posmu ne tikai kā ātru un dinamisku, par ko liecina ciešais uzvarētāju laiks, bet novērtēja arī sacensības norises vietas dabas krāšņumu. Laivas posms norisinājās pa Salacas upi ar klinšainiem krastiem un alām. Šoreiz speciālajos uzdevumos dalībniekiem bija ar speciāliem plostiem jāceļas pāri Salacas upe, kā arī jāveic augsto virvju uzdevumu no vecā dzelzceļa tilta.


Sportisti, ģimenes, draugi un uzņēmumu pārstāvji var pieteikties nākamajiem četriem Triatel xRace posmiem: nakts posms Ventspilī, 6.jūlijā, Rīgas svētku posms 17.augustā un noslēguma posms ar kopvērtējuma apbalvošanas ceremoniju 21.septembrī Jūrmalā un tās apkārtnē. Lētākā pieteikšanās Ventspils posmam ir līdz 16. jūnijam mājas lapā www.xrace.lv.

Triatel xRace ir izturības sporta sacensības, kurā dalībniekiem nepieciešams veikt distanci pēc noteikta apraksta. Sacensības ir ar dažādu grūtības pakāpi un ietver tādas disciplīnas, kā skriešana, MTB velobraukšana, orientēšanās, laivošana, kā arī dažādi speciālie uzdevumi un tai skaitā ar virvēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!