580 dabas, sporta un piedzīvojumu mīļotāji Jūrmalā ar savu dalību atklāja Triatel xRace piedzīvojumu sacensību 2012. gada sezonu. Pirmā posma stiprākais trijnieks bija Uzņēmumu klases komandas - EBIKE, ISOSTAR un A/S A.C.B, informē rīkotāji.

Sporta klasē ātrākais distances laiks bija 6h10m un 1.vietu ieguva jau pieredzējušā xRace sacensību komanda EBIKE Andra un Jāņa Ansabergu un Kristapa Jaunzema sastāvā. EBIKE izcīnīja uzvaru arī garajā distancē starp Latvijas uzņēmumu komandām. Ja sporta klase trīs stiprākās komandas bija vīriešu grupā, tad Tautas klasē pirmais trijnieks ir no mix grupas. Tautas klases uzvārētājs ir komanda "Meža galvenais", bet īsās distances stiprākā Uzņēmumu klases komanda ir vīriešu klases komanda "Projekts 3".

Pirmo reizi Triatel xRace organizatori sāka sacensības ar masveidīgu laivas startu, kad 50 laivas devās pāri Lielupei pēc sava pirmā kontrolpunkta šajā sezonā. "Viena komanda – viesi no Maskavas, kas speciāli atbrauca uz xRace, pēc sacensībām teica, ka šī bija vislabākā ekskursija Jūrmalā, kuras laikā viņi varēja visu ieraudzīt, izmēģināt, izbaudīt. Tā arī bija: dalībnieki izskrēja Ragakāpas dabas parku, orientējās pēc foto Jūras un Jomas ielās, cēla smilšu pilis jūras krastā, cīnījās ar jūras viļņiem, apskatījās pilsētas skaistumus no 36 metrus augstā Dzintaru skatu torņa, orientējās ar velo pēc 1985. gada kartes Dubultu un Pumpuru purvainajā apvidū, spēlēja basketbolu un pildīja virvju uzdevumus Dzintaru Mežaparkā. Mums ir liels prieks, ka sezona sākās ar jaunu uzvaru – jaunu dalībnieku rekordu. Tik liels dalībnieku skaits ir apliecinājums sacensību kvalitātei – distances dažādībai un augstam servisam. Mēs ceram, ka mums izdevās iepriecināt un pārsteigt arī šajās saulainajās brīvdienās gan jau pieredzējušos, gan jaunus dalībniekus. Redzējām, ka trasi ar smaidu paveica arī tie dalībnieki, kuri iepriekšējās dienās piedalījās mtb">SEB MTB maratonā vai Rīgas pusmaratonā Biķerniekos," stāsta Triatel xRace organizators Jānis Vanags.


Jūrmalas apkārtnes skaistums un saulainais laiks apbūra sacensību dalībniekus un līdzjutējus, savukārt dalībnieku azarts un prieks aizrāva pilsētas iedzīvotājus un viesus, kuri centās izpalīdzēt un uzmundrināt sportistus. Sekot līdzi dalībniekiem distances laikā varēja arī attālināti internetā: atbalstītāji varēja novērot un salīdzināt savu draugu, kolēģu vai ģimeņu komandu pārvietošanos distancē www.mansgps.lv mājas lapā. Savukārt sacensības dalībnieki savu veikto distanci var salīdzināt arī pēc sacensībām jebkurā laikā.

Sportisti vai ģimenes, draugi vai uzņēmumu pārstāvji var pieteikties nākamajiem četriem Triatel xRace posmiem, kas norisināsies visas vasaras garumā: 2.jūnijā Valkā, 7. jūlijā Siguldā, 18. augustā Rīgā un noslēgsies 22. septembrī Līgatnē. Nākamais posms Valkā būs atšķirīgs ar to, ka norisināsies nakts laikā kopā ar Igaunijas piedzīvojumu meklētājiem no xDream. Sacensību organizatori mēģinās uzstādīt jaunu pasaules Ginesa rekordu ar lielāko dalībnieku skaitu piedzīvojumu sacensībās, jeb vairāk kā 1500 dalībnieki. Savukārt 7.jūlijā Siguldā norisināsies Latvijas čempionāts piedzīvojumu sacensībās. Lētākā pieteikšanās Valkas posmam vēl tikai līdz 13.maijam mājas lapā www.xrace.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!