Riteņbraucēji un arī sportisko aktivitāšu cienītāji tiek aicināti uz tradicionālo Jūrmalas velomaratonu, kurš norisināsies 22. augustā Dzintaros un kurā dalībniekiem tiek piedāvātas "Isostar" tautas 30km, "Garmin" ģimenes 15km un bērnu 0.5-1km distances, ziņo organizatori.

"Jācer, ka šogad situācija valstī saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem uzlabosies un 22. augustā mēs varēsim tikties visi uz kopīgu startu Dzintaros. Šis būs jau trešais gads pēc kārtas, kad mums ir uzticēts organizēt Jūrmalas velomaratonu un darīsim visu, lai arī šogad dalībnieki gūtu lieliskas emocijas un interesanti pavadīt dienu," stāsta sacensību organizators Jānis Vanags.

"Šī gada viens no jaunumiem būs pasākuma vēstnesis un trases iepazīšanās brauciena vadītājs – Arvis Sprūde, kas ir ne tikai kaislīgs garo distanču braucējs, bet ir piedalījies arī UCI līmeņa elites sacensībās, pārstāvot Latvijas nacionālo komandu, 2020. gadā triumfēja ultra maratona sacensībās Itālijā – "Race Across Italy", pieveicot iespaidīgo 4000 kilometru distanci un 2021. gadā ir ieguvis unikālas tiesības piedalīties "Red Bull Trans-Siberian Extreme" sacensībās, kurās būs jāveic vairāk nekā 9000km 25 dienās."

Starts un finišs tāpat kā iepriekš būs Dzintara prospektā blakus koncertzālei. Šogad dalībnieki varēs sacensties ierastajās trīs dažāda garuma šosejas distancēs: 30km "ISOSTAR" tautas distancē, 15km "GARMIN" ģimenes distancē un 0.5-1km distancē bērniem. Gan dalībniekiem, gan pasākuma viesiem būs sarūpētas dažādas interesantas aktivitātes visas dienas garumā. Reģistrēties sacensībām un ar pasākumu iepazīties var www.jurmalasvelomaratons.lv.

"Jūrmalas velomaratons" ir viens no lielākajiem tautas velo sporta pasākumiem ne tikai šajā pilsētā, bet arī visā Latvijā, jo šīs populārās riteņbraukšanas sacensības jūnija pulcē tūkstošiem dalībnieku.

Jūrmalas velomaratona dalībnieku sastāvs meistarības ziņā ir ļoti dažāds, jo startē gan pazīstami sportisti, gan ikdienā ar riteni bieži braucošie, gan arī tādi, kuri uz riteņa uzkāpj samērā reti, taču allaž ir klāt šajā pasākumā Dzintaros. Jūrmalas velomaratonā var ieraudzīt visu vecuma pārstāvjus: veterānus, pieaugušos, jauniešus un arī mazus bērnus.

Jo īpaši ir gaidīti vecāki ar saviem bērniem, izmantot iespēju gan pašiem aktīvi pavadīt laiku, gan arī iedvesmojot un mudinot bērnus pasportot svaigā gaisā. Lai stiprinātu patīkamās atmiņas par Jūrmalas velomaratonu, organizatori katram dalībniekam sarūpēs īpašu Jūrmalas pilsētas piemiņas medaļu, ar ko tiks iepriecināts finišā.

Reģistrējoties ar Jūrmalas iedzīvotāja karti, dalība Jūrmalas velomaratonā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!