Foto: Publicitātes foto

Kaut gan līdz nākamajam "Rimi" Rīgas maratonam vēl ir teju gads, rīkotāji jau ir atvēruši tā reģistrāciju, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Nākamgad maratons pirmo reizi notiks maija pirmajā nedēļas nogalē - 6. un 7. maijā. Šoreiz tā reģistrācija tiek atklāta gandrīz 11 mēnešus līdz pasākumam. Nākamā gada maijā "Rimi" Rīgas maratons iecerēts kā pirmā pasaules čempionāta skriešanā ģenerālmēģinājums. Arī pasaules čempionāts oktobrī notiks Latvijas galvaspilsētā, bet savlaicīgā maratona reģistrācijas atvēršana ir pirmais solis apjomīga ārvalstu dalībnieku skaita piesaistei.

Organizatori iecerējuši uzņemt rekordlielu dalībnieku un maratontūristu skaitu, nodrošinot krāšņus pilsētas svētkus un pasaules klases sportiskos rezultātus jaunajās pasaules čempionātam skriešanā īpaši radītajās trasēs.

Reģistrēties pašreiz iespējams maratona, pusmaratona un desmit kilometru distancēm, savukārt, īsāko distanču - piecu kilometru, DPD jūdzes un bērnu dienas skrējieniem - reģistrācija tiks atklāta, tuvojoties pasākumam.

2023. gada "Rimi" Rīgas maratona norise maija pirmajā nedēļas nogalē saistīta ar pasaules hokeja čempionātu, kas Rīgā un Tamperē norisināsies 12. - 28. maijā. Lai izvairītos no divu apjomīgu pilsētas notikumu pārklāšanās, organizatori lēmuši, ka "Rimi" Rīgas maratons norisināsies nedēļu agrāk, nekā tas ierasts.

Reģistrēties Rimi Rīgas maratona, pusmaratona un desmit kilometru skrējieniem no šodienas iespējams maratona mājaslapā www.rimirigamarathon.com. Reģistrācija DPD jūdzei un populārajai piecu kilometru distancei tiks uzsākta gada otrajā pusē, savukārt Bērnu dienas distancēm bērniem līdz 12 gadu vecumam un Latvijas Skolu kausam - nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!