Foto: Ģirts Kehris
Svētdien Jaunpiebalgas apkaimē esošajā "Vanagkalnā" notiks Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas ceturtais etaps. Sacensības ar bērnu braucieniem sāksies pulksten 11:00, bet iepriekšējā pieteikšanās mājaslapā velo.lv noslēgsies pusnaktī uz ceturtdienu.

Jaunpiebalga un tās apkārtne ir pauguriem ļoti bagāta, tādējādi pateicīga vieta kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkošanai. Pirmo reizi vēsturē skaistais Vidzemes novads uzņems Latvijas lielāko un tradīcijām bagātāko velo seriālu – Latvijas valsts mežu MTB maratonu. Svētdien Vanagkalnā notiks sezonas ceturtais etaps.

Vanagkalna saimnieks Raimonds Dombrovskis riteņbraucējus un līdzjutējus ciemos aicina jau sestdien no pulksten 15:00. Gaidāma "Pasta party", āra kino baudīšana. Dombrovskis piedāvās vērot iedvesmojošas filmas, tostarp "Brīnišķīgie lūzeri", "A to B rollerski" un citas. Vakars noslēgsies ar brīnišķīgas mūzikas baudīšanu.

Tikmēr svētdien Latvijas valsts mežu MTB maratona ceturto posmu atklās jaunākie dalībnieki. Pulksten 11:00 tiks dots starts "Maxima" bērnu braucieniem. Šajos braucienos uzvarētāji būs visi braucēji, kuri saņems arī organizatoru un atbalstītāju sarūpētas balviņas. Pulksten 12:30 Vanagkalnā 17,4 kilometru garajā un ainaviskiem skatiem bagātajā distancēs dosies "Mammadaba" distances dalībnieki. Starp tiem arī zēnu un meiteņu grupu braucēji.

Dienas prestižākais starts gaidāms pulksten 13:00. 52,5 kilometru garo trasi veiks "Toyota Hybrid" brauciens. Līderu kreklos startēs Oskars Muižnieks un Leldes Ardava, kamēr "Merrild" aktīvākā braucēja kreklā redzēsim Lauri Purniņu. Dalībniekus sagaida ne tikai Piebalgas pakalni, bet arī daudz pļavas posmu un citu pārbaudījumu.

Centrālais starts gaidāms pulksten 14:15, kad 42,2 kilometru garajā trasē dosies vairāk nekā 1000 "Lielbāta" Tautas brauciena dalībnieki. Līderu kreklos redzēsim Ģirtu Cirveli un Santu Saniju Jurgenu. Organizatori pasniegs balvas arī 100. vietu ieguvējiem, debitantiem un progresīvākajiem braucējiem.

Iepriekšējā pieteikšanās Jaunpiebalgas posmam mājaslapā velo.lv noslēgsies trešdien pulksten 23:59. Tur iespējams aplūkot arī trašu kartes un detalizētu programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!