Foto: LETA

Šogad diennakts basketbola turnīra "Krastu mačs" risināsies citā vietā un turnīra rezultātā tiks skaitīts arī Latvijas un Lietuvas valstsvienību duelis pārbaudes spēlē, ceturtdien preses konferencē paziņoja basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Šī gada turnīrs norisināsies 19. un 20. augustā laukumā pie Rīgas Kongresu nama, bet 19. augustā "Arēnā Rīga" notiks Baltijas derbijs, kurā gaidāma Latvijas un Lietuvas izlašu spēkošanās, abu valstu komandām gatavojoties Eiropas čempionātam. Šīs spēles rezultāts tiks pievienots "Krastu mača" punktiem.

"Šogad galvenais turnīra jaunievedums būs, ka nosacīti, bet spēlē piedalīsies divu valstu nacionālās izlases - tieši tobrīd notiks Latvijas un Lietuvas spēle. Esam pieņēmuši lēmumu, ka pusotru stundu basketbols tiks spēlēts nevis uz mūsu skatuves, bet "Arēnā Rīga" - visi notikuma vietā esošie ekrāni pieslēgsies arēnai, un arī šīs spēles rezultātu skaitīsim "Krastu mačā" - Latvija būs labais, bet Lietuva - kreisais krasts," stāstīja Jaunups.

Iepriekš turnīrs norisinājās pie Latvijas Nacionālās operas, bet šogad basketbolisti spēkosies pie Kongresu nama.

"Šogad esam pie Kongresu nama, jo pie operas notiek remontdarbi. Tomēr neuztveram to kā negatīvu deportāciju, tas ļaus nākt ar jaunām niansēm, jo jebkura vietas nomaiņa dod jaunas iespējas. Teritorija pie Kongresu nama ir daudz lielāka," skaidroja Jaunups.

Tāpat Jaunups atklāja, ka šogad uz skatuves kā centrālais mūziķis uzstāsies Intars Busulis. Savukārt par krekla dizainu otro gadu pēc kārtas parūpējies mākslinieks Kristians Brekte.

Pērn ar rezultātu 1094:982 uzvarēja Daugavas kreisais krasts, kas pēc septiņiem dueļiem ir vadībā ar 4-3.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!