Foto: Publicitātes attēli
"Lattelecom" Rīgas maratona "Adidas" skriešanas skola, kas jau ceturto gadu bez maksas piedāvā iespēju ikvienam skriešanas un veselīga dzīvesveida piekritējam apgūt nepieciešamās zināšanas par garo distanču skriešanu un veselīgu dzīvesveidu, 2016.gada treniņu sezonu atklās jau novembrī ar daudz plašāku un visaptverošāku mācību un treniņu formātu, informēja organizatori.

Paplašinātā programma ļaus atbalstīt skrējējus visas sezonas garumā, palīdzot ikvienam gūt nepieciešamās teorētiskas zināšanas un praktiskās iemaņas, lai veiksmīgi sasniegtu izvirzīto mērķi un uzlabotu savu veselību un pašsajūtu.

Laicīgi domājot par skriešanas pamatu veidošanu un ķermeņa stiprināšanu jau ziemas periodā, sākot ar novembri adidas skriešanas skola piedāvās gan fitnesa treniņus vadošā trenera Ralfa Upmaņa un DCH Studijas treneru vadībā, gan skriešanas koptreniņus ar adidas skriešanas skolas treneru Romāna Meldera, Zandas Zariņas-Rešetinas un citu profesionālu skrējēju atbalstu "Warm-Up Weekend" treniņu ietveros. Sākot ar 16 nedēļu atskaiti līdz maratonam 2016.gada janvārī, skrējējiem būs iespēja gatavoties skrējienam pēc speciāli izstrādātiem treniņu plāniem, darot to individuāli vai kopā ar adidas skriešanas skolas treneriem, kam koptreniņos Mežaparkā pievienosies arī Valērijs Žolnerovičs, Jānis Višķers, Anita Kažemāka un citi profesionāli skrējēji un treneri. Savukārt jau tradicionālajās adidas skriešanas skolas lekcijās varēs saņemt pilnu atbalstu skriešanas treniņu procesā, apgūstot teorētiskos skriešanas treniņu aspektus un klausoties aizraujošos iedvesmas stāstos cikla "Skrējējs skrējējam" ietvaros.

Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola tiek organizēta kopš 2013.gada un kopumā šajā laikā skolu apmeklējuši un skriešanas gudrības apguvuši jau vairāk nekā 3 000 skrējēju. Pateicoties ilggadējam Lattelecom Rīgas maratona partnerim adidas, arī jauno skriešanas skolu izvērsto formātu ir iespējams piedāvāt visiem skrējējiem bez maksas. adidas skriešanas skola paredzēta visplašākajai auditorijai - gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem, un sagaidāms, ka adidas skriešanas skolas aktivitātēs šogad piedalīsies divas reizes vairāk skrējēju un veselīga dzīvesveida cienītāju.

"Warm-Up Weekend " treniņi

Sestdienās, plkst. 10.00 Rīgas Hanzas vidusskolas Sporta zālē Ralfa Upmaņa un DCH Studijas treneru vadībā notiks skrējējiem piemēroti fitnesa treniņi, kas dos noderīgas zināšanas un iemaņas skrējējiem svarīgāko muskuļu attīstīšanai un stiprināšanai jau ziemas treniņu periodā, lai samazinātu traumas iespējamību pavasara un vasaras sezonās. Ar dažādiem vingrinājumiem katra nedēļas nogale tiks veltīta atsevišķam sagatavojošam virzienam, iekļaujot gan kustību pamatu teoriju un funkcionālos treniņus, gan mācot piemērotākos stiepšanās vingrinājumus "Joga skrējējiem" nodarbībā.

Svētdienās plkst. 10.00 visi ir aicināti uz koptreniņu Mežaparkā, lai adidas skriešanas skolas treneru Romāna Meldera, Zandas Zariņas-Rešetinas un citu profesionālu skrējēju un treneru vadībā veiktu kopēju skrējienu sev piemērotā tempā, vienlaikus uzlabojot skriešanas tehniku un apgūstot labākos iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājums.

"adidas" skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" datumi:

21. un 22. novembris

12. un 13. decembris

9. un 10. janvāris

Treniņi ir bez maksas un piemēroti visu distanču skrējējiem un sagatavotības līmeņiem. Pirmajiem "Warm-Up Weekedend" treniņiem 21. un 22. novembrī iespējams pieteikties Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā - "lattelecomrīgasmaratons.lv". Vietu skaits uz sestdienas treniņiem Ralfa Upmaņa un DCH Studijas treneru vadībā ir ierobežots un organizatori aicina laicīgi nodrošināt savu dalību.

"Adidas" skriešanas skolas treniņu programmas un atbalsts 16 nedēļu garumā

Ziemas/pavasara sezonā, sākot ar 16 nedēļu atskaiti līdz maratonam, skrējēji tiks aicināti gatavoties savai izvēlētajai distancei ar adidas skriešanas skolas attiecīgi 16, 12 vai 8 nedēļu treniņu plānu palīdzību. Izmantojot piemērotu treniņu plānu, ikviena līmeņa skrējējam būs iespējams ievērot konkrētu treniņu režīmu, ik nedēļu saņemt treniņu padomus, kā arī sekot līdzi savam progresam. Organizatori aicina trenēties skrējienam kopā ar draugiem, lai viens otru motivētu un atbalstītu. Treniņu plāni būs piemēroti visām Lattelecom Rīgas maratona distancēm un sagatavotības līmeņiem.

Vienlaicīgi ar treniņu plānu sākšanos katru svētdienu, sākot ar 31.janvāri, plkst. 10.00 skrējēji tiks aicināti uz koptreniņiem Mežaparkā, lai adidas skriešanas skolas treneru Romāna Meldera, Zandas Zariņas-Rešetinas, kā arī profesionālu skrējēju pavadībā ne tikai izpildītu sagatavojošo treniņu, bet arī apgūtu pareizu tempa turēšanu, uzlabotu skriešanas tehniku un apgūtu dažādas praktiskas iemaņas, lai veiksmīgāk sasniegtu izvirzīto mērķi. Savukārt, kad līdz Lattelecom Rīgas maratona būs palikušas 8 nedēļas nopietni gatavoties aicināsim gan garāko, gan īsāko distanču skrējējus. Tādēļ no 20.marta, pateicoties "Nordea" bankas Finanšu fitnesa programmas aktivitātēm, koptreniņi Mežaparkā kļūs vēl apjomīgāki un intensīvāki, un uz šiem treniņiem pievienosies arī treneri no "Sporta laboratorijas".

Visus teorētiskos aspektus un jautājumus skrējēji varēs apgūt jau tradicionālajās adidas skriešanas skolās, kas lekciju formātā klātesošajiem dos iespēju apgūt teorētiskas zināšanas par pareizu skriešanu, treniņu plāniem, piemērotu apavu un apģērbu izvēli, veselīgu uzturu un traumu prevenciju, lai kļūtu ne tikai par ātriem, bet arī gudriem skrējējiem.

"adidas" skriešanas skolas programma "Mans pirmais maratons"

Pašiem apņēmīgākajiem un motivētākajiem skrējējiem tiks piedāvāta vienreizēja iespēja pieteikties adidas skriešanas skolas programmā "Mans pirmais maratons", saņemot individualizētu treniņu pieeju un īpašu atbalstu no maratona partneriem un organizatoriem. Pieteikties tiks aicināti apņēmīgi skrējēji, kuri vēlas sagatavoties savai pirmajai pusmaratona vai maratona distancei. Pieteikšanās programmai tiks atklāta 23.novembrī Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā - "lattelecomrigasmaratons.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!