Foto: F64

"Lattelecom" Rīgas maratonam, kas nākamgad risināsies 17.maijā, aktīvi piesakās kaimiņvalstu skrējēji, informē rīkotāji.

Kopš reģistrācijas uzsākšanas septembrī, startam reģistrējušies jau vairāk nekā tūkstotis skrējēju no 30 pasaules valstīm. Kā jau ierasts pagaidām aktīvāk reģistrējas tuvāko kaimiņvalstu skrējēji – no Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Ziemeļvalstīm un pārējās Eiropas, taču netrūkst arī skrējēji no tālākiem pasaules reģioniem – ASV, Brazīlijas, Austrālijas un Ķīnas.

Rīkotāji uzsver, ka pieteikties visizdevīgāk ir līdz šī gada 31.decembrim, kad dalības maksa tradicionāli ir viszemākā. Tuvojoties Ziemassvētkiem, "Lattelecom" Rīgas maratona rīkotāji atgādina, ka dalību skriešanas sacensībās var uzdāvināt arī draugiem.

"Lattelecom" Rīgas maratons risināsies 2015.gada 17.maijā. Jau ceturto gadu pēc kārtas tas ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalitātes zīmi.

2015.gadā "Lattelecom" Rīgas maratons iekļauts arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē publiskās diplomātijas un kultūras programmā, tādejādi, sagaidāms, ka pasākuma starptautiskā atpazīstamība arī šogad turpinās augt. 2014.gada 18.maijā, kad pasākums iekļāvās oficiālajā Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmā, maratons pulcēja vairāk nekā 23 tūkstošus dalībniekus no 61 pasaules valsts, no kuriem vairāk kā 3 000 bija ārvalstnieki.

Šogad IAAF kvalifikācijas zīmi visā pasaulē drīkstēja izmantot tikai 50 maratoni un 12 pusmaratoni, starp kuriem atzīmējami - Tokijas maratons, Romas maratons, Parīzes maratons, Prāgas maratons un pusmaratons, Londonas maratons, Bostonas maratons, Berlīnes maratons, Amsterdamas maratons, Venēcijas maratons un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!