Foto: Publicitātes attēli
Ķekavā ir noskaidroti 2022. gada Latvijas čempioni badmintonā. Vīriešu vienspēlēs jau astoto gadu pēc kārtas kopš nepārspēts palika Niks Podosinoviks. Tāpat Latvijas čempiona titulu saglabāja sieviešu dubultspēļu pāris Anna Kupča & Jekaterina Romanova. Kupča izcīnīja zelta medaļu arī sieviešu vienspēlēs, savukārt Reinis Krauklis izcīnīja zelta medaļu gan vīriešu dubultspēlēs pārī ar Artūru Akmeni, gan arī jauktajās dubultspēlēs pārī ar Diānu Stogniju.

Kā portālu "Delfi" informēja rīkotāji, vīriešu vienspēļu fināls bija kā 2021. gada Latvijas čempionāta fināla kopija, tiekoties Nikam Podosinovikam ar Andi Bērziņu. Talsos 2021. gadā Podosinoviks uzvarēja divos setos (21-9, 21-5), savukārt Ķekavā rezultāts pirmajā setā bija tāds pats, bet otrā setā klājās jau grūtāk, jo pārtraukumā 2.setā Bērziņš bija pat vadībā ar 11-10, taču seta otrā pusē Podosinoviks bija pārliecinošs, uzvarošu setu noslēdzot ar 21-12.

Niks Podosinoviks ir pārliecinoši uzvarējis Latvijas čempionāta finālos kopš 2015.gada.

Sieviešu vienspēlēs pirmo reizi triumfēja 2005. gada dzimusī siguldiete Anna Kupča, kas finālā divos setos (21-13, 21-18) uzvarēja savu dubultspēļu partneri Jekaterinu Romanovu, kas iepriekš jau bija izcīnījusi Latvijas čempiones titulu sieviešu vienspēlēs 2019.gadā turpat Ķekavā. Anna Kupča iepriekš bija uzvarējusi Latvijas jaunatnes čempionātos, kā arī izcīnīja Latvijai vēsturisko uzvaru Eiropas reitinga U17 jauniešu turnīrā 2020. gadā.

Sieviešu dubultspēlēs savu 2021. gada titulu nosargāja Siguldas pāris Anna Kupča & Jekaterina Romanova. Diemžēl, finālspēle beidzās jau pirmajā setā pie rezultāta 12:5, jo pēkšņi gūtā trauma neļāva tālāk cīnīties Latvijas daudzkārtējai čempionei Kristīnei Šeferei, kas spēlēja pāri ar Diānu Stogniju. Vēl nav skaidrs, kas tieši noticis Kristīnei Šeferei – potītes samežģījums vai atkārtots traumēta bija Ahileja cīpsla.

Jauktajās dubultspēlēs uzvarēja pieredzējušais un saspēlētais pāris Reinis Krauklis & Diāna Stognija. Abi kopā uzvarēja arī 2019.gadā turpat Ķekavā notikušajā Latvijas čempionātā. Šoreiz finālā trijos līdzīgos setos (17-21, 21-19, 21-19) tika uzveikts Ardis Daniels Bedrītis & Anna Kupča. Tādējādi Annai Kupčai pietrūka vien pāris punkti, lai kļūtu par absolūto čempioni. Jāatzīmē arī tas, ka Ardis Daniels Bedrītis, kurš ir arī viens no Latvijas spēcīgākajiem pludmales volejbolistiem, šajā Latvijas čempionātā badmintonā izcīnīja gan sudraba medaļu jauktajās dubultspēlēs, gan arī bronzas medaļu vīriešu dubultspēlēs.

Vīriešu dubultspēlēs šogad uzvarēja pāris jaunizveidots pāris – Reinis Krauklis un Artūrs Akmens. Trijos setos (15-21, 21-17, 21-16) tika uzvarēts pāris Mārtiņš Kažemaks & Niks Podosinoviks, kas iepriekšējās sezonās bija daudz kopā spēlējuši, abi strādā vienā uzņēmumā – digitālajā mārketinga aģentūrā "Top Media".

Latvijas čempionātā badmintonā sākotnēji tika pieteikti 85 dalībnieki, pārstāvot visus nozīmīgākos badmintona centrus, tai skaitā Rīgu, Siguldu, Valmieru, Valku, Cēsis, Salaspili, Jēkabpili, Emburgu, Jelgavu, Ozolniekus, Talsus, Liepāju un Baložus.

Diemžēl, no 85 pieteiktajiem spēlētājiem, sacensībās varēja piedalīties tikai 72, jo daži ar Covid-19 saslima paši, daži bija kļuvuši par kontaktpersonām, vēl citiem bija Covid-19 simptomi. Pārējiem spēlētājiem sacensības notika epidemioloģiski drošā vidē, norises vietā atradās tikai vakcinētie vai izslimojušie, iepriekš katram aizpildot apliecinājumu par epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!