Foto: Publicitātes foto
Latvijas talantīgāko garo un vidējo distanču skrējēju izlasi "Latvija pasaulē", kas 2022. gadā tika izveidota "Rimi" Rīgas maratona paspārnē ar DPD atbalstu un Latvijas Vieglatlētikas savienības padomu, šogad sagaida divi izaicinoši starti pašu mājās. Viens jau maijā – "Rimi" Rīgas maratonā, kas kalpos kā ģenerālmēģinājums otram, Baltijas vēsturē vēl nebijušam notikumam – pasaules čempionātam skriešanā šī gada rudenī. Izlases mērķis ir ne tikai veiksmīgi nostartēt sacensībās, bet arī iedvesmot skriešanas entuziastus un iesācējus un popularizēt skriešanas kultūru visā Latvijā.

Izlases "Latvija pasaulē" sastāvā iekļauti 10 daudzsološi un neatlaidīgi skrējēji, kas savu varēšanu jau pierādījuši Latvijā un ārvalstīs, popularizējot skriešanas kultūru un ar panākumiem startējot sacensībās. Pateicoties DPD atbalstam, izlases dalībnieki tiks atbalstīti finansiāli, piešķirot stipendijas startam 2023. gada "Rimi" Rīgas maratonos, kā arī pasaules čempionātā 2023. gadā. Izlasei šogad pievienojas Jeļena Ābele, kura 2022. gadā uzstādīja sezonas labāko pusmaratona rezultātu sievietēm un būs sīva konkurente Ilonai Marhelei, kā arī talantīgā Evelīna Krista Sitnika, kurai savukārt bija trešais labākais sezonas rezultāts 1500 metru distancē.

Gatavojoties maratonam, ar izlases dalībniekiem ikviens skriešanas entuziasts varēs sacensties "Rimi" Rīgas maratona Skriešanas kluba izaicinājumā "Latvija Pasaulē" laikā no 6. līdz 26. martam, savukārt satikt dalībniekus klātienē varēs arī publiskajos "Rimi" Rīgas maratona treniņos, kas atsāksies 5. martā Mežaparkā.

"Rimi" Rīgas maratonā 6. un 7. maijā izlases dalībnieki Latviju pārstāvēs pilnīgi visās distancēs. 6. maijā Edgars Šumskis, Roberts Glazers, Jānis Razgalis, Evelīna Krista Sitnika un Austra Ošiņa sacentīsies "DPD jūdzes" distancē, kas arī šogad Rimi Rīgas maratonā ieņems Latvijas čempionāta statusu. 7. maijā Agate Caune, Evelīna Krista Sitnika un Uģis Jocis startēs 5 km distancē, Edgars Šumskis 10 km distancē, Ilona Marhele pusmaratona distancē, bet Jeļena Ābele piepildīs savu sapni un pirmo reizi startēs maratona distancē, ieņemot galvenās favorītes statusu uz Latvijas čempiones maratonā titulu.

"2022. gads pierādīja, ka "DPD Latvija" sniegtais atbalsts Latvijas talantīgāko garo un vidējo distanču skrējēju izlasei "Latvija Pasaulē" palīdzēja ne tikai sasniegt lieliskus individuālos mērķus, bet arī stiprināt Latvijas pozīciju Eiropā un pasaulē. Apzināmies, ka šogad DPD atbalsts ir jo īpaši būtisks, jo Latvijā norisināsies pasaules mēroga skriešanas sacensības, kurā mūsu valsts godu aizstāvēs arī "Latvija Pasaulē" izlase," pauž "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

"6. un 7. maijā, kad Rimi Rīgas maratons iecerēts kā Pasaules čempionāta ģenerālmēģinājums, vēlamies, lai uzvaras Rīgā gūst izlases "Latvija pasaulē" dalībnieki, vadošie Latvijas skrējēji. Tieši "Latvija pasaulē" dalībnieki būs pirmie, kuri jau Rimi Rīgas maratonā maijā testēs Pasaules čempionāta trases, lai 30. septembrī un 1. oktobrī, kad Rīgā skriet ieradīsies visa pasaule, mūsējiem nekas netraucētu parādīt savu labāko sniegumu! Izlases pēdās jaunās trases aicinu izskriet ikvienu skriešanas mīļotāju, lai Baltijas lielākos skriešanas svētkus nosvinētu kopā," saka Aigars Nords, "Rimi" Rīgas maratona direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!