Foto: Publicitātes foto
Ar Latvijā unikālām paraugsacensībām jaunā un aizraujoša sporta veidā Slack-line pašā februāra spelgonī atklāta jauna pludmale - pludmales sporta centrā "Brazīlija" pulcējās Latvijā pazīstami hokejisti, pludmales volejbola zvaigznes un citas slavenības ar ģimenēm un bērniem, lai atklātu privāto pludmali "Rio".

Pludmale "Rio" ir pludmales sporta centra "Brazīlija" paplašinājums, kurā izvietoti ne tikai atsevišķs smilšu laukums sporta un citām pludmales aktivitātēm, aizraujošas izklaides mazākajiem apmeklētājiem ar alpīnistu sienu un tīkliem aprīkotā "Tarzānu" istabā, bet arī privāts bārs. Īpašs jaunums ir "Rio" uzstādītās "Slackline" lentas, kas priecēs visus šī jaunā un izaicinošā sporta veida cienītājus.

Pasākumu atklāja jauna sporta veida Slack-line izcilāko sportistu paraugdemonstrējumi. Turpinājumā bezbailīgākie viesi paši izmēģināja Slack-line un pārbaudīja savas balansēšanas spējas. Kompetentas žūrijas: Annas Lieckalniņas, "Rīgas Dinamo" un Latvijas izlases hokejista Ginta Meijas un Latvijas čempiona motokrosā Dāvja Ivanova uzraudzībā par uzvarētāju sacensībās kļuva Slack - line sporta veida aizsācējs Latvijā - Uģis Čakars.

Andris Blaka, pludmales sporta centra "Brazīlija" idejas autors un dibinātājs: "Priecājamies par "Brazīlijas" popularitātes un apmeklētāju skaita pieaugumu. Ar "Rio" atklāšanu varēsim piedāvāt īpašas ērtības ģimenēm ar bērniem un individuāliem klientiem privātu svinību organizēšanai, kā arī uzņēmumiem – īpašiem pasākumiem savā lokā."

Varēs nobaudīt īpašo "Brazīlijas"saldējumu. Atgūt spēkus pēc kādas ļoti spraigas un aktīvas sporta spēles pasākuma viesi varēs privātajā bārā, baudot kādu no gardajiem un atsvaidzinošajiem kokteiļiem, kas gatavoti turpat uz vietas. Varēs nogaršot arī īpašo "Brazīlijas" saldējumu kuru radījuši pludmales centra klienti – "Brazīlijas" bērnu vasaras nometņu dalībnieki .

"Slack-line" ir jauns sporta veids, kurā notiek balansēšana uz platas neilona vai poliestera lentes. Tā ir nostiepta starp diviem kokiem vai citiem nekustīgiem objektiem, piemēram, betona stabiem. Pateicoties lentes elastīgumam, uz tās ir iespējams, staigāt, izpildīt dažādus trikus un palēcienus. Tā kā slackline virve jeb, precīzāk, lenta ir plakana un nav pilnībā nospriegota – tā ir elastīga un pakļaujas dažādiem virves staigāšanas paņēmieniem un triku izpildei. No vienkāršas staigāšanas, līdzsvara treniņa, pietupieniem, pagriezieniem līdz atsperīgajam jibline, kas met atpakaļ kā batuts un ļauj mācīties lēcienus, pagriezienus, salto, dubultos backflips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!