Svētdien Vietalvā norisināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona piektais etaps, kurā dalībniekus sagaida dinamiskas un pauguriem bagātas trases. Iepriekšējā pieteikšanās piektajam etapam mājaslapā velo.lv noslēgsies naktī uz ceturtdienu.

Vietalva Latvijas valsts mežu MTB maratona kalendārā atgriežas pēc divu gadu pauzes. Dalībnieki arī šajā gadā pulcēsies skaistajā un sakoptajā "Maiļu" distanču slēpošanas trasē. Vietalvas etaps izcelsies ne vien ar skaistiem dabas skatiem, bet arī nopietniem kāpumiem. Īpaši jāizceļ Cigoriņu kalns, kas solās būt nopietns pārbaudījums kā iesācējiem, tā rūdītiem profesionāļiem.

Vietalvas etapu pulksten 10:30 atklās paši mazākie braucēji, kuri piedalīsies azartiskajos "Maxima" bērnu braucienos. Uzvarētāji šajos braucienos būsi visi dalībnieki. Pirms starta un pēc finiša katrs mazais pedāļu minējs saņems gardas un atmiņā paliekošas balviņas.

Dienas prestižākais starts gaidāms pulksten 12:00, kad 49,2 kilometru garajā un trasē dosies "Toyota Hybrid" brauciena dalībnieki. Kopvērtējuma līderu kreklos redzēsim Oskaru Muižnieku un Leldi Ardavu. Tikmēr Lauris Purniņš startēs "Merrild" aktīvākā braucēja kreklā.

Pulksten 13:00 trasē dosies kuplā "Lielbāta" Tautas brauciena dalībnieki, veicot 41,2 kilometru garu un reizē interesantu trasi. Šeit līdera kreklos startēs Ģirts Cirvelis ("Roadex") un Santa Sanija Jurgena ("Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree"). Santas līderes gods ir stabils, bet Ģirtu atlikušajos trijos posmos sagaida ļoti sīva konkurence.

Pulksten 15:00 starta šāviens tiks dots "Mammadaba" veselības brauciena dalībniekiem. Šajā braucienā, kura garums sasniegs 15,7 kilometrus, startēs arī zēnu un meiteņu grupu sportisti.

Vietalvas etapā rīkotāji īpašas balvas sarūpējuši arī 100. vietu ieguvējiem, progresīvākajam braucējam un labākajiem debitantiem.

Iepriekšējā reģistrācija mājaslapā velo.lv turpināsies līdz trešdienas vakaram – pulksten 23:59.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!