Foto: Shutterstock
Pirmā Liepājas pusmaratona uzvarētājiem līdz ar diplomiem un medaļām tiks pasniegtas arī naudas balvas, informē sacensību rīkotāji.

Kopējais naudas balvu fonds Liepājas pusmaratonā ir 1600 eiro. Naudas prēmijas tiks piešķirtas 1. – 6. vietas ieguvējiem atsevišķi sieviešu un vīriešu konkurencē, neskatoties uz vecuma grupu.

Šobrīd savu dalību pieteikuši vairāk kā 300 dalībnieku, 177 no tiem – pusmaratona distancei (21,0975 km). Interesi par dalību izrādījuši un reģistrējušies vairākkārtēji pusmaratonu un maratonu laureāti – lietuvieši Ķēsts Jankuns un Petrs Pranckūns, liepājnieki Artūrs Jukšs un Irīna Štūla – Pankoka, Aigars Matisons (Ventspils), Ināra Lūse (Carnikava) un citi.

Liepājas pusmaratonā tiks sumināti laureāti dažādās disciplīnās un vecuma grupās. Pusmaratona distancē labākais sešinieks tiks apbalvots ar naudas balvām, bet visu deviņu vecuma grupu (četras sieviešu un piecas vīriešu) 1.– 3. vietas ieguvēji, kopā 27 dalībnieki iegūs īpašo Ģirta Burvja veidoto Telefonista statuju. Pusmaratona disciplīnā ar Liepājas Domes atbalstu tiks kronēti arī titulu Labākais Liepājnieks un Labākā Liepājniece ieguvēji.

Tautas skrējienā tiks sumināti astoņu vecumu grupu 1. – 3. vietu ieguvēji, kopā 24 dalībnieki ar atbalstītāju piemiņas balvām. Nūjotāji, kas būs veikuši 7 km distanci, atsevišķi netiks vērtēti, taču izlozes veidā tiks pie piemiņas balvām. Bērnu skrējienu dalībnieki katrs saņems īpašu dāvaniņu par dalību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!