Aizvadītajā sestdienā, 26. septembrī, Eiropas Sporta nedēļas košākajā un lustīgākajā peldēšanas pasākumā "Nakts peldējums", kas šogad norisinājās septiņās Latvijas pilsētās, piedalījušies teju 800 dalībnieku, kopā nopeldot 750 250 metru, ziņo Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz katrs nakts peldējuma dalībnieks devās 30 minūšu ilgā peldējumā – sev piemērotā stilā un tempā cenšoties nopeldēt pēc iespējas garāku distanci. Šāds jauns izaicinājums pulcēja gan ģimenes ar gados jauniem peldētājiem, gan peldēšanas entuziastus un profesionālus sportistus, kuru vidū bija arī Latvijas rekordists Daniils Bobrovs. Tāpat Ķīpsalas peldbaseinā disko gaismās izgaismotajos peldceliņos varēja sastapt divu olimpisko spēļu dalībnieku Andreju Dūdu, kā arī populāro mūziķi, Eiropas Sporta nedēļas vēstnesi Kārli Būmeisteru.

Tieši Rīgā pulcējās viskuplākais dalībnieku skaits, kas attiecīgi arī nopeldēja trešdaļu no visā Latvijā uzskaitītajiem kilometriem – 262.5 kilometrus. Starp teju 280 Ķīpsalas peldbaseinā notiekošā pasākuma apmeklētājiem vislabāko rezultātu uzrādīja Latvijas izlases dalībnieks, daudzkārtējs Latvijas rekordists un čempions Daniils Bobrovs, kas pusstundas laikā nopeldēja 2400m. Dāmām šajā laika posmā visvairāk spēja nopeldēt Elizabete Paula Ozola, kas peldējumā pievarēja 2200 metru.

Tikmēr starp pārējām Latvijas pilsētām visraženākie bijuši Daugavpils Olimpiskā centra peldbaseina apmeklētāji, kas četrās grupās kopumā nopeldēja 97 750m. Daugavpiliešu vidū visvairāk metrus nopeldēja attiecīgi Sandis Kornijenko (2300m) un Anna Jakimova (1750m).

Vairāk par 95 kilometriem Nakts peldējumā tika nopeldēti arī Liepājas un Valmieras Olimpisko centru peldbaseinos – liepājniekiem starp 107 dalībniekiem visaktīvākie bija Andrejs Šahmanovs (2050m) un Inga Mankus (1650m), bet no 99 valmieriešiem īpaši izcēlās Kristaps Miķelsons, kas sasniedza arī starp visiem peldbaseiniem labāko rezultātu – 2500m. Tikmēr starp dāmām vislabāko rezultātu uzrādīja Inga Amerika, kas pusstundas laikā spēja nopeldēt 2200m.

Vairāk nekā 100 dalībnieku Nakts peldējumu izbaudīja Ventspils Olimpiskā centra Ūdens piedzīvojumu parkā, kas vakara gaitā kopā nopeldēja nepilnus 68 kilometrus. Ventspilnieku vidū vislielāko kilometrāžu pieveica Markuss Bērziņš, kas līdz ar finiša signālu nopeldēja precīzi 2000m, bet starp dāmām ar vienādu nopeldēto distanci (1250m) izcēlās Anna Avanesova un Valērija Kirisa.

Atzīstamu aktivitāti izrādījuši arī Siguldas un Salaspils iedzīvotāji, kuriem šī bija pirmā iespēja savas pilsētas peldbaseinā piedalīties Nakts peldējumā. Siguldieši ar Franci Veģeri (2150m) un Emīliju Strazdiņu (1850m) priekšgalā vakara gaitā nopeldēja nepilnus 69 kilometrus, savukārt Salaspils sporta centra apmeklētāji nakts peldētājiem pievienojās ar 61.5 kilometru lielu veikumu. Viņu vidū sekmīgākā bija Eva Evelīna Kļaviņa, kas nopeldēja 2000m, bet Atis Verdenhovs un Dmitrijs Žarkovskis vakara gaitā nopeldēja 1950m.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!