Foto: DELFI
Jau šajā svētdienā, 13. septembrī, tiks dots starta šāviens sestajam "Nike Riga Run" skrējienam. Tas ik gadus Mežaparkā pulcē tūkstošiem aktīva dzīvesveida cienītājus un profesionāļus, kuri svētdien šķērsos starta līniju gan lai sacenstos, gan lai baudītu savus šīs sezonas labākos un ātrākos kilometrus.

Šajā nedēļā, kad tiek aizvadīti pēdējie treniņi un citi sagatavošanās darbi lielajam startam, darbu ir uzsācis arī pasākuma EXPO, kur reģistrētie dalībnieki var saņemt savus starta numurus, bet jaunie dalībnieki - reģistrēties skrējienam izdevīgāk nekā sacensību dienā. Šodien EXPO norisināsies Rīgas Sporta nakts ietvaros no plkst. 17:00 līdz pat pusnaktij, savukārt sestdien tas pārvietosies uz t/c Alfa sporta preču veikala Sportland 2. stāvu un darbosies no plkst. 10:00 - 16:00. Sacensību dienā, numurus būs iespējams saņemt arī pasākuma norises vietā no plkst. 9:00 līdz 30 minūtēm pirms konkrētās disciplīnas starta.

Pirmie starta līniju svētdien šķērsos pasākuma jaunākie dalībnieki, plkst. 10:30, sacenšoties tradicionālajā Bērnu skrējienā. Tam noslēdzoties, plkst.12:00 programmu turpinās 4x2,5 stafešu un skolu stafešu skrējiens. Bet Nike Riga Run kulminācija - starts 5 un 10km distancēm tiks dots plkst. 14:00, kad vairāki tūkstoši rīdzinieku un pilsētas viesu veiks 5 un 10 kilometru trases skriešanas, iešanas un nūjošanas disciplīnās. Pirmie trīs ātrākie vīrieši un sievietes 5 un 10km distancēs, stafešu un skolu stafešu komandu godalgoto vietu ieguvēji tiks paziņoti un apbalvoti apbalvošanas ceremonijā plkst. 15:30.

Jaunums - šogad izveidota jauna 5 un 10 kilometru trase, kas vedīs dalībniekus pa vēl neizskrietām Mežaparka takām. Kā jau allaž arī šogad Nike Riga Run uz strata pulcēs arī Latvijas elites skrējējus. Šogad savu dalību apstiprinājuši lielākā daļa tieši to sportistu, kas pagājušajā gadā iekļuva labāko trijniekā - Anita Kažemāka, Karīna Helmane, Ināra Lūse. Savukārt vīriešu konkurencē startēs trīsgadējs Nike Riga Run čempions Dmitrijs Jurkevičs, kā arī tādi iepriekš godalgoti sportisti kā Reinis Hartmanis, Alberts Blajs un Jevgēnijs Turkins. Interesanta cīņa būs vērojama arī stafešu disciplīnās, kur spēcīgas komandas izveidojuši individuālo distanču līderi, apvienojoties ar citiem Latvijas izlases vieglatlētiem.

Nike Riga Run jau sesto gadu ir daļa no globālās We Run City kustības, kas apvieno 18 pilsētas visā pasaulē. Tāpēc šķērsojot starta līniju Rīgā, mēs simboliski dodam starta gatavību Parīzes, Romas un Dubajas skrējējiem, kuri būs nākošie, kas oktobrī, novembrī un decembrī apvienosies, lai veiktu savus labākos un ātrākos kilometrus savā pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!