Foto: Publicitātes foto
28. augustā paredzētajam labdarības skrējienam "Nike Riga Run 2011" reģistrējušies pirmie 1000 dalībnieki, un vēl tikai līdz 1. jūlijam iespējams tam pieteikties par zemāku dalības maksu, jo, sākot no nākamā mēneša, tā tiks paaugstināta gan individuālajās disciplīnās, gan komandām.

"Esam priecīgi un gandarīti par ikvienu, kurš atsaucies aicinājumam palīdzēt skrienot un pieteicis savu dalību "Nike Riga Run 2011", tā sniedzot atbalstu bērniem, kuriem tiešām tas nepieciešams. Viņu ārstēšanai un rehabilitācijai svarīgs ir katrs lats, tāpēc mēs patiesi ceram, ka dalībnieku pulks kļūs arvien plašāks, šādi iepriecinot labdarības projektā "Mazajām sirsniņām" pieteiktos bērnus un viņu vecākus," pauda SIA "Sportland" vadītājs Latvijā Vents Aperāns.

"Nike Riga Run 2011" dalībnieku kopējais skaits varētu sasniegt vismaz 5000 cilvēku, padarot šo dienu par vērienīgiem sporta svētkiem. Reģistrēšanās "Nike Riga Run 2011" iespējama sacensību interneta vietnē, un dalības maksa startam individuālajās disciplīnās noteikta 5 lati, bet stafetes komandai – 10 lati. Taču, sākot no 1. jūlija, tā tiks paaugstināta uz attiecīgi 7 un 15 latiem. Bērniem un stafetes skolu komandām piedalīšanās "Nike Riga Run 2011" ir bez maksas.

"Nike Riga Run 2011" mērķis ir palīdzēt "Ziedot.lv" labdarības projektā "Mazajām sirsniņām" iesaistītajiem bērniem, savācot nepieciešamo finansējumu ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumu segšanai. Tāpēc par piedalīšanos "Nike Riga Run 2011" savāktie līdzekļi pilnībā tiks novirzīti "Ziedot.lv" organizācijai.

"Šis materiālais ieguvums no "Nike Riga Run", kas vēlāk pārtop par ārstēšanas procesa progresu, ir tikai viena puse, bet otra ir tieši emocionālais ieguvums, kuru sniedza pasākums gan bērniem, gan vecākiem. Varbūt līdz tam mirklim plašāka sabiedrība nemaz neiedomājās – es skrienu un skrienu, taču tajā pašā ir līdzcilvēki, kuriem tas ir tikai un vienīgi milzīgs sapnis, kuru tomēr nekad nesasniegts. Tā ir fantastiska kopības sajūta. Cilvēki it kā skrien sev, palīdz pašiem krāsaināk un spilgtāk dzīvot, tajā pašā laikā palīdzot kādam citam. Tas ir skaisti," saka"Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimante.

Lai palīdzētu sagatavoties startam "Nike Riga Run 2011", ik nedēļu tiek organizēti publiskie treniņi projekta "Bauda sportot Mežaparkā" ietvaros, kuri notiek zinošu, kvalificētu speciālistu vadībā, dodot iespēju katram sportot gudri un kvalitatīvi. Plašāka informācija par treniņu norisi pieejama sacensību mājas lapā internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!