Foto: LETA
Līdz "Nordea" Rīgas maratonam, kas risināsies 18.maijā, atlikušas vien 62 dienas, bet marta pēdējā nedēļas nogalē Mežaparkā sāksies tradicionālie koptreniņi, informē rīkotāji.

"Nordea" Rīgas maratona rīkotājiem tagad sācies aktīvākais darba posms, rūpīgi tiek plānota jaunā trase, kop[š janvāra risinās "adidas" skriešanas skola, bet tagad uzsākta arī reģistrācija "Lattelecom" Komandu kausam, kurš šogad notiks jau otro gadu pēc kārtas.

Marta pēdējā svētdienā, 30. martā, notiks pirmais "Nordea" Rīgas maratona pavasara koptreniņš. Pēc tam treniņu dalībnieki Mežaparkā tiks aicināti pulcēties katru svētdienu plkst. 10:00 pie ieejas Mežaparkā, blakus Rīgas Zoo. Treniņi notiks 30. martā, 6.aprīlī, 13.aprīlī, 20.aprīlī, 27.aprīlī, 4.maijā un 11.maijā. Pēdējais simboliskais sagatavošanās treniņš notiks sestdien 17.maijā, uz kuru tiks aicināti arī Nordea Rīgas maratona elites skrējēji.

Dienu pirms šī treniņa, 29.martā, notiks jau trešā "adidas skriešanas skola" ar programmu visas sestdienas garumā, ekspertu praktiskiem ieteikumiem par uzturu, veselību, apģērbu un motivāciju. Īpašā viešņa sesijā "Skrējējs skrējējam jeb ko mācīties no citiem?" šoreiz ar stāstu piedalīsies arī Latvijas rekordiste, "Gada sportiste", starptautiskā skriešanas zvaigzne un mūsu patronese Jeļena Prokopčuka.

Otro gadu pēc kārtas visām komandām, kas piedalās Nordea Rīgas maratonā, ir iespēja sacensties un salīdzināt savus rezultātus Lattelecom Komandu kausā. Reģistrēties Lattelecom komandu kausam un laimēt braucienu uz Budapeštas maratonu iespējams visām komandām, kas reģistrējušās Nordea Rīgas maratonam. Pagājušajā gadā par kausa balvām sacentās 243 komandas.

Nordea Rīgas maratona, kas šogad būs pa Brīvības ielu "Brīvības ielas Kultūras kilometra" ietvaros, vadmotīvs šogad ir "Skrienam ar dziesmu". Iekļaujoties Eiropas Kultūras galvaspilsētas notikumu programmā, aktīvi plānojam detalizētu izklaides programmu ar koriem, māksliniekiem, DJ ne tikai uz Brīvības ielas, bet arī pārējā trasē. Detalizētu maratona kultūras programmu rīkotāji paziņos marta beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!