Foto: Publicitātes attēli
Necerēti lielu atsaucību guvis Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājums pašvaldībām, olimpiskajiem centriem un izglītības iestādēm pieteikties sporta pasākuma "Olimpiskā diena 2011" organizēšanā - pasākumam pieteikti vairāk nekā 23 000 dalībnieki turpat 800 komandās, informē LOK preses dienests.

"Olimpiskā diena 2011" notiks 30.septembrī 40 norises vietās, kas aptver visus Latvijas reģionus.

"Šogad Olimpiskās dienas pasākumos galvenokārt piedalīsies skolu jaunieši, jo LOK vēlas vairot jaunās paaudzes interesi par sportu un Olimpisko kustību. Kolektīvi sporta pasākumi rada jauniešos kopības sajūtu, iemāca bērnus no mazotnes izprast un cienīt citus, kā arī spraigā sacensībā norūda raksturu. Jo vairāk bērnu mēs piesaistīsim sportam, jo veselāka kļūs mūs sabiedrība," uzskata LOK viceprezidents Žoržs Tikmers.

"Olimpiskā diena 2011" notiks reģionālajos Olimpiskajos centros Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Limbažos, Priekuļos, Valmierā, Ventspilī, kā arī Rīgā "Daugavas" stadionā, Tukuma ledus hallē, Ogres stadionā, Valkas pilsētas stadionā un skolu stadionos Mārupē, Krimuldā, Carnikavā, Rēzeknē, Salaspilī, Aucē un citur.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge norāda, ka "Olimpiskā diena ir domāta ikvienam, lai vai kāda būtu viņa sportiskā varēšana". "Šī diena ir kas vairāk par vienkāršu sportošanu, skriešanu vai vingrināšanos. Tā ir iespēja aizdomāties par Olimpiskajām spēlēm tajā nozīmē, ka mums vienmēr ir jācenšas parādīt pašu labāko, ko spējam, vienlaikus apzinoties, ka svarīgākais nav uzvarēšana vai zaudēšana, bet sapratne, kā vislabāk spēlēt šo spēli. Filozofija, kas var noderēt ikdienas dzīvē," uzsver SOK prezidents.

Latvijas Olimpiskās dienas norise sāksies ar vienotu Olimpisko rīta rosmi visās 40 norises vietās, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta rosmi kā ļoti svarīgu dienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai.

Kā vienojošs dienas elements pasākuma dalībniekiem būs arī speciāli sagatavota un atraktīva ātruma stafete starp puišu un meiteņu komandām. Mākslinieciski noskaņotie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties vizuālās mākslas konkursā par Olimpisko tematiku. Labākos zīmējumus organizētāji iesniegs LOK gala izvērtēšanai.

Papildus vienojošajiem Olimpiskās dienas pasākumiem, organizētāji norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

Pasākuma ietvaros ikvienam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus un varēšanu dažādos Olimpiskās dienas pasākumos un sacensībās, satiekot profesionālus sportistus un piedaloties Olimpiskās vēstures un izglītības izziņas procesā.

Šogad SOK moto Olimpiskajai dienai ir "Kusties, mācies, atklāj!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!