Foto: EPA/LETA
Sestdien, 7.maijā, Siguldā viesosies "Nordea" Rīgas maratons, kur notiks pavasara skrējiens ar startu pilsētas stadionā ar pasaules čempiona Martina Dukura un viņa brāļa Tomasa Dukura, kā arī kamaniņu braucēju brāļu Andra un Jura Šicu piedalīšanos, informē pasākuma rīkotāji.

Pavasara skrējienā aicināts piedalīties ikviens Siguldas iedzīvotājs un pilsētas viesis neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības un iepriekšējās skriešanas pieredzes.

Kopā ar visiem skries arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici, pozitīvo piemēru visiem rādīs arī "Nordea" Rīgas maratona organizatoru komandas pārstāvji. Treniņu sportisko daļu, iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem, kā arī profesionālos padomus nodrošinās sporta ārstes un treneres no "Sporta Laboratorijas" – Sandra Rozenštoka un Agnese Lāce.

Dalība 7.maija pasākumā ir bez maksas un reģistrēšanās pasākumam sāksies no 10:30 turpat norises vietā Siguldas pilsētas stadionā.

Dalībniekiem tiks piedāvātas dažāda garuma apļu trases pilsētas teritorijā, ļaujot ikvienam izvēlēties un kombinēt saviem spēkiem un treniņa plāniem atbilstošu skrējiena garumu.

"Skriešana ir visdemokrātiskākais sporta veids, jo to var darīt ikviens – ir nepieciešami tikai pietiekoši kvalitatīvi skriešanas apavi un vēlme skriet. Skriešana maratonā ir neaprakstāma sevis pašapliecināšanās iespēja, jo ir jāpārvar visaugstākais lūzuma punkts sevī. Tā ir arī ļoti liela kopības sajūta. Pieveikta maratona distance paliek atmiņā uz visu mūžu, tādēļ aicinu visus piedalīties Siguldas pavasara skrējienā, jo ceļš uz maratonu sākas no mazo distanču pievarēšanās", saka Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kas pats ir pieveicis vairākus skriešanas, slēpošanas un velomaratonus.

Pēc pasākuma visi skriet gribētāji uz vietas par samazinātu dalības maksu varēs piereģistrēties 22.maija "Nordea" Rīgas maratonam.

Šis jau būs otrais šāda veida sadarbības pasākums, jo pirmais pavasara iesildīšanās treniņš Siguldas stadionā notika jau pirms gada un tajā pulcējās gandrīz 200 Siguldas aktīvākie dažāda vecuma skrējēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!