Foto: Publicitātes foto

Lietuvas sporta žurnālistu komanda Engurē kļuvusi par pirmā Artura Vaidera kausa izcīņas uzvarētāju, gūstot uzvaru visās trijās turnīra spēlēs un aizvedot mājās galveno balvu - stikla kausu, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijā pirmajā starptautiskajā mediju futbola turnīrā "Artura Vaidera kauss" piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sporta žurnālistu komandas, kā arī Engures labāko futbolistu vienība, kurai palīdzēja pieredzējušie Latvijas futbolisti Māris Verpakovskis un Kaspars Gorkšs.

Otro un trešo vietu turnīrā sadalīja Latvijas sporta žurnālistu un Engures komandas. Lai gan abas bija uzvarējušas pa vienai spēlei un vienu nospēlējušas neizšķirti, izšķirošo lomu vietu sadalījumā nospēlēja gūto vārtu daudzums.

Diemžēl šoreiz neveicās mūsu ziemeļu kaimiņiem - igauņiem, viņi ieņēma ceturto vietu kopvērtējumā. Igaunijas komanda mediju turnīrā piedalījās pirmo reizi, taču pēc spēlēm tās dalībnieki bija pārliecināti, ka pēc gada būs daudz labāk sagatavojušies un kļūs par nopietnu konkurentu pārējām komandām.

Ar neslēptu aizrautību un ļoti nopietnu pieeju spēlei izcēlās jaunie engurnieki. Spēlējot vienā komandā ar mūsu futbola zvaigznēm Māri Verpakovski un Kasparu Gorkšu, puiši rādīja savas prasmes un iemaņas spēlē.

"Vēlos izteikt pateicību Engurei, kas šī turnīra ietvaros mūs ir draudzīgi uzņēmusi. Liels paldies visām komandām, kas piedalījās. Vislielākais paldies sakāms arī Artura Vaidera ģimenei par šī turnīra organizēšanu, kas tādējādi turpina Artura aizsāktās tradīcijas futbola popularizēšanā," saka Kaspars Gorkšs, Latvijas futbola valstsvienības un Engures komandas kapteinis. "Futbols un žurnālistika mūsdienās iet roku rokā. Mediji ir liels futbola popularizēšanas ierocis. Arī pašmāju līdzjutējiem tieši žurnālisti ir tie, kas rada priekšstatu par futbolu. Paldies katram no jums, kas piedalījās. Es ceru, ka šī pasākuma laikā visi dalībnieki ieguva tik pa daudz pozitīvas emocijas, cik mēs. Cerams, ka mēs visi kopā Artura Vaidera kausa izcīņā nākotnē tiksimies atkal."

Turnīra galvenais mērķis bija dot iespēju Baltijas valstu sporta žurnālistiem tikties, veidot kontaktus, apmainīties pieredzē un vienkārši labi pavadīt laiku, spēlējot futbolu. Neapšaubāmi, uz laukuma valdīja sacensību gars un katra komanda vēlējās tikt pie turnīra galvenās trofejas, savukārt ārpus tā draudzīgā atmosfērā žurnālisti risināja sarunas par sportu, dalījās savos iespaidos par aizvadītajiem mačiem un prognozēja tuvāko sporta notikumu norisi un iespējamos rezultātus. Visi turnīra dalībnieki uzsvēra, ka Artura Vaidera kauss ir lieliska iespēja žurnālistiem tikties ar kaimiņvalstu kolēģiem un cilvēkiem, kuriem sports ir tuvs sirdij.

Kā zināms, Arturs Vaiders bija viens no izcilākajiem Latvijas sporta žurnālistiem, kurš 2016. gadā aizgāja mūžībā pēc ilgas cīņas ar smagu slimību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!