Foto: Publicitātes foto
Pirmajās "Triatel xRace" velo orientēšanās sacensībās, kas aizvadītajā nedēļas nogalē notika Tērvetā, uzvarēja vīriešu komanda "EthicSport.lv", paveicot ap 70 km garu distanci divarpus stundās un savācot maksimālo kontrolpunktu skaitu. Ar šīm sacensībām organizatori iedibināja jauno tradīciju, ka "xRace" velo pasākums būs patstāvīgs pagarinājums jau lielo popularitāti ieguvušām "xRace" piedzīvojumu sacensībām arī turpmāk.

"xRace" velo ir sacensības komandām trīs dalībnieku sastāvā, kurām pēc savas izveidotās stratēģijas un saplānotās distances četru stundu kontrollaikā vajadzēja savākt pēc iespējas vairāk apmeklēto punktu skaitu. Atšķirībā no klasiskajām sacensībām, kad distanci izveido organizatori un tā ir vienāda visiem, šoreiz riteņbraucējiem tika dota iespēja pašiem saplānot saviem spēkiem un mērķim piemēroto distanci pašiem, nosakot veicamo attālumu, ātrumu un sarežģītības pakāpi.


Starp uzvarētājiem bija gan no "xRace" sacensībām labi pazīstamas komandas, gan tādas, kuras "xRace" izmēģināja pirmo reizi. Par pirmajiem "xRace velo 2011" uzvarētājiem kļuva komanda "EthicSport.lv" (Uģis Voiceščuks, Raivis Ritums, Jānis Krūmiņš), kura divarpus stundās paveica ap 60-70 km garu distanci un savāca maksimālo punktu skaitu. Otro vietu ieguva komanda "Bicycle Line Latvia", kura pirmo reizi piedalījās "xRace" sacensībās, savukārt trešo – komanda "eBike".

"Mums ir liels prieks par šīm pirmajām "xRace" velo sacensībām. Tās noteikti kļūs pa "xRace" tradīciju, kas būs kā noslēgums "xRace" piedzīvojumu sacensību piecu posmu sezonai arī turpmāk," sola stāsta xRace organizators Jānis Vanags.

Ar šo "Triatel xRace" seriāla organizatori noslēdza 2011. gada sezonu un jau ir sāuši gatavoties nākama gada sezonai, kura 2012.gadā norisināsies 28. aprīlī, 2.jūnijā, 7.jūlijā, 18.augustā Rīgas svētku ietvaros un noslēdzošais posms 22. septembrī, pēc kura noiks "xRace" velo sacensības.

"xRace" ir piedzīvojumu sacensības, kuras pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi un trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!