Foto: Publicitātes foto
Latvijas atklātās piedzīvojumu sacensības "xRace" šogad saviem dalībniekiem piedāvā vēl nebijušu iespēju - piedalīties starptautiska līmeņa sacensībās "Baltic Adventure Racing Championships (BARC)", kas apvienos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lielākos piedzīvojumu sportistus no visas Baltijas.

"xRace" Siguldas posms 17.septembrī ir iekļauts "BARC" izcīņā, kur ikviens šī posma dalībnieks piedalīsies arī Baltijas piedzīvojumu sacensību noslēguma posmā. Lai cīnītos par Baltijas piedzīvojumu sacensību uzvarētāja titulu, komandai ir jāstartē visos "BARC" posmos – 4.jūnijā Viļņā, Lietuvā, 30.jūlijā Sārema salā, Igaunijā, un 17.septembrī noslēguma posmā pie mums skaistajā Gaujas senlejas pilsētā Siguldā.


Katrs no trijiem Baltijas valstu posmiem būs citādāks. Pirmais posms norisināsies "Vilnius Challenge" sacensību ietvaros Lietuvas galvaspilsētas pilsētvidē, kur sagaidāmais dalībnieku skaits ir 1200 dalībnieki. "Vilnius Challenge" piedzīvojumu sacensības Lietuvā norisinās jau trešo gadu. Liels kaimiņu panākums ir tas, ka tajās piedalās dalībnieki ne tikai no Lietuvas, bet no 20 dažādām valstīm. "Vilnius Challenge" katru gadu pārsteidz savus dalībniekus ar vairākiem, dažāda garuma un sarežģītības pakāpes virvju uzdevumiem, kuru garums sasniedz 12km. Savukārt par 2011.gada sezonu organizatori jau atklāja sporta klases dalībniekiem pārsteigumu - - laidienu no 65m augstas ēkas.

Otrs sacensību posms norisināsies piedzīvojumu sacensību "Ace Xdream" ietvaros uz lielākās Igaunijas salas – Sārema, kur sagaidāmais dalībnieku skaits ir 750 dalībnieki. Igaunijā "Ace Xdream" sacensības norisinās jau 8 gadu un ir kļuvušas ļoti populāras. Kā pieradījums tam ir fakts, ka visas komandas ir pieteikušās jau divus mēnešus pirms posma starta. "BARC" Igaunijas posms norisināsies nakts laikā, tāpēc būs īpaši aizraujošs un pārsteigumu pilns.

Trešais sacensību posms norisināsies Latvijas populārāko piedzīvojumu sacensību seriāla "xRace" noslēdzošā posma ietvaros. Pagājušajā gadā "xRace" pēdējā posmā piedalījās 435 dalībnieki. "xRace" Latvijā notiks tikai 2. gadu, bet labās atsauksmes par sacensību saturu un augstais sacensību kvalitātes novērtējums liek sagaidīt, ka šogad dalībnieku skaits pieaugs gan no Latvijas sporta un aktīvas atpūtas baudītājiem, gan no kaimiņvalsts iedzīvotājiem, kuri gribēs cīnīties par "BARC" čempiona titulu. Latvijas posms salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju būs interesants ar trases reljefu, ko nodrošinās Siguldas apvidus tāpēc gan Latvijas iedzīvotāji, gan viesi sacensību laikā varēs ne tikai izsportoties, bet arī izbaudīt Latvijas dabas un arhitektūras skaistumus, tajā skaitā arī iepazīties ar vietām, kuras ikdienā paliek nepamanītas.

"Liels gods un prieks, ka Igaunijas un Lietuvas piedzīvojumu sacensību organizatori uzticēja mums organizēt "BARC" noslēdzošo posmu un apbalvošanas ceremoniju. Mums tā ir liela atbildība un izaicinājums, kā arī ir jau vairākas idejas, kā atkal pozitīvi pārsteigt dalībniekus," saka "xRace" organizatori.

Sacensību pamata disciplīnas ir orientēšanās, skriešana, braukšana ar kalnu velosipēdu, airēšana, peldēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši un nedaudz ekstrēmi uzdevumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!