Foto: LETA
8. maijā ar Rīgas pusmaratonu sākas pirmais nacionālais skriešanas seriāls "Skrien Latvija", informē rīkotāji.

Šajā seriālā apvienoti seši Latvijas pusmaratoni (21 km) un tautas skrējieni (apmērma 5 km) to ietvaros: Rīgas pusmaratons (8.maijs), Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons (19. jūnijs), Liepājas pusmaratons (17. jūlijs), SEB Kuldīgas pusmaratons (6. augusts), "Sportlat" Valmieras maratons (17. septembris) un Siguldas pusmaratons (15. oktobris).

"Skrien Latvija" ieskaitei dalībniekiem nepieciešami četri pieveikti skrējieni – četri pusmaratoni vai četri tautas skrējieni sezonas laikā. Visi dalībnieki, kuri pieveiks vismaz četrus no sešiem seriāla pusmaratoniem, saņems prestižas piespraudes un īpašu sporta T-kreklu. Ātrākie katra posma balvām varēs pievienot naudas balvas arī par uzvaru kopvērtējumā. Arī tautas skrējienu dalībniekiem tiks veidotas reitingu tabulas un pasniegtas sponsoru balvas par uzvarām kopvērtējumā.

"Skrien Latvija" būs vērienīga skrējēju kustība un tautas sporta notikums ar viskuplāko dalībnieku, līdzjutēju un skatītāju skaitu, ar visplašāko amatieru un Latvijas un Baltijas elites skrējēju dalību. Katrā posmā plānots ap 1500 dalībnieku, kopā sasniedzot 10 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!