Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien, 2. augustā, pulksten 13:30 īpašā mediju pasākumā sabiedrība tiks informēta par valsts gada lielākā velonotikuma – 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena – aktualitātēm. Pasākuma otrajā daļā ikviens riteņbraukšanas cienītājs tiek aicināts piedalīties simboliskā braucienā no Esplanādes līdz Latvijas riteņbraucēju piemineklim, kas atrodas Dziesmu svētku parkā.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas ir tradīcijām bagātākais un vērienīgākais riteņbraukšanas notikums valstī, šajā gadā norisināsies 4. septembrī. Starta un finiša vieta, turpinot veiksmīgās tradīcijas, palikusi nemainīga, un atradīsies Gaujas senlejas ieskautajā Vidzemes pilsētā – Siguldā. Pagājušajā gadā tika labots jauns dalībnieku rekords kopš neatkarības atjaunošanas. Trīs dažādās distancē piedalījās vairāk nekā 6000 riteņbraukšanas cienītāju.

Lai informētu par šī gada Vienības brauciena aktualitātēm, otrdien, 2. augustā, pulksten 13:30 mediju pārstāvji un citi interesanti aicināti pulcēties Esplanādē pie Raiņa pieminekļa. Pasākuma laikā velobrauciena rīkotāji informēs par īpašā vides objekta plānoto atklāšanu Siguldā, gaidāmajiem viesiem un citiem jaunumiem. Ar savu klātbūtni mediju pasākumu pagodinās arī Soču Olimpisko spēļu dalībniece Elīza Cauce un viņas māsa Maija Tīruma, kura kļuvusi par Latvijas kamaniņu sporta izlases treneri, bet iepriekš guvis augstus panākumus kamaniņu sporta sacensībās. Abas māsas aktīvi ņēmušas dalību Vienības braucienā un aicinās to darīt arī citus Latvijas iedzīvotājus.

Mediju pasākuma otrajā daļā ikviens aktīvās atpūtas cienītājs aicināts vienoties kopīgam braucienam no Esplanādes līdz Latvijas riteņbraucēju piemineklim. Šis brauciens būs simbolisks, jo tieši Esplanādē tika dots starts pirmajam Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam. Tikmēr, atzīmējot Latvijas Riteņbraukšanas federācijas 130. dzimšanas dienu, kā brauciena maršruta noslēguma vieta būs pie riteņbraucēju pieminekļa, kas atrodas Dziesmu svētku parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!