Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā sestdienā Kuldīgā, Latvijas himnai skanot, tika dots starts pludmales volejbola čempionātam "Latvijas pludmale 2016". Atklāšanas posmā piedalījās un par vietu čempionāta lielajā finālā cīnījās 24 komandas, tajā skaitā seši sieviešu pludmales volejbola pāri. Visas dienas garumā gan vīriešu, gan sieviešu komandas aizvadīja spraigas un emocijām bagātas spēles, kas no spēlētājiem prasīja izturību, kā arī bija liels pārbaudījums viņu fiziskajām spējām un meistarībai.

Aizvadot vairākas trīs setu spēles sieviešu konkurencē, pusfinālos iekļuva labākās četras komandas. Kuldīdznieces Elva Andersone un Ieva Inovska pusfinālā izrādījās pārākas par Zani Lobānovu un Gerdu Salmiņu. Ar uzvaru pusfinālā, pārspējot Keisiju-Dinu Hausmani un Amandu Ērgli, savu vietu finālā nodrošināja rīdzinieces Vanesa Grosberga un Kristīne Briede. Par pirmajām "Latvijas Pludmale 2016" čempionēm kļuva Grosberga/Briede, aiz sevis atstājot Andersoni/Inovsku. Trešo vietu izcīnija Hausmane/Ērgle.

Paralēli sieviešu komandu spēlēm, apakšgrupu spēles aizvadīja vīriešu volejbola pāri, kas tika sadalītas trijās grupās. Spēlējot vienu setu līdz 21 punktam, tika noskaidroti 12 labākie pāri, kas turpināja cīņu par vietu pusfinālos. Pirmajā pusfinālā tikās rīdzinieki Atis Šēfers un Kārlis Celmiņš pret talseniekiem Jāni Sakniņu un Juriju Sinkeviču. Otrājā spēlē par iekļūšanu finālā tikās Artis Danieks un Rihards Vilmanis pret Kasparu Salmiņu un Raimondu Vilmani. Pēc spraigām un līdzvērtīgām fināla spēlēm, uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa talsenieki Sakniņš/Sinkevičš, aiz sevis atstājot Salmiņu/Vilmani. Trešo vietu godam izcīnija Šēfers/Celmiņš.

Jau šajā nedēļas nogalē, 11. jūnijā, "Latvijas Pludmale 2016" dodas uz Vidzemi, uz skaistajām Cēsīm, kur Gaujas krastos norisināsies otrais posms. Reģistrēšanās Cēsu posmam notiek elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu čempionāta mājas lapā www.latvijaspludmale.lv, sadaļā "Reģistrācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!