Foto: Publicitātes foto
Sezonas noslēdzošajā "Lattelecom" Rīgas maratona "adidas" skriešanas skolā 28.martā ikvienam skriešanas entuziastam tiek piedāvāta unikāla iespēja mācīties skriet kopā ar visu laiku ātrāko un titulētāko Latvijas maratonisti, Latvijas rekordisti Jeļenu Prokopčuku un viņas treneri Aleksandru Prokopčuku, kā arī apgūt citas skrējējiem noderīgas zināšanas par treniņu un sagatavošanās procesu.

"Lattelecom" Rīgas maratona "adidas" skriešanas skolas 28.marta programmā ietvertas visas skrējējiem aktuālās tēmas – kā sastādīt treniņu plānus, kā izvēlēties piemērotākos skriešanas apavus, ko ēst un kā pariezi uzlādēties, kā izvairīties no nevēlamām traumām un trenēties pēc iespējas veselīgāk. Šajā nodarbībā sadarbībā ar "Lattelecom" Rīgas maratona oficiālo medicīnas partneri "Veselības centra 4" grupas uzņēmumu "Capital Clinic Riga" šoreiz padziļināti tiks apskatītas tieši skrējējiem aktuālākās veselības un fizioloģijas tēmas, tai skaitā pievērsīsies būtiskiem sirdsdarbības un vielmaiņas aspektiem.

Kā ierasts dienas kulminācija ir sesija "Skrējējs skrējējam", kurā "adidas" skriešanas skolas dalībniekiem ir iespēja klausīties lieliskos, iedvesmojošos un noderīgos īpašu skrējēju stāstos. Pēc neskaitāmiem skrējēju lūgumiem, šoreiz skolā piekritusi piedalīties Jeļena Prokopčuka un viņas treneris Aleksandrs Prokopčuks. Par aktīvo skriešanas dzīvi un pieredzi profesionālajā sportā dalīsies arī viena no daudzsološākajām jaunajām garo distanču skrējējām Anita Kažemāka, savukārt aktieris un pusmaratonists Intars Rešetins stāstīs par visas ģimenes aktīvo aizraušanos ar skriešanu un atbalstīšanas mākslu.

28.marta "adidas" skriešanas skolas treneri un eksperti: skolas galvenais treneris ir Romāns Melderis (Ironman.lv, triatlona un skriešanas treneris kopš 2002.gada, "Lattelecom" Rīgas maratona adidas skriešanas skolas treneris kopš 2013.gada); Guna Havensone (ārste uzturzinātniece, "Veselības centrs 4"); Jānis Amoliņš (fizioterapeits, VC4 grupas uzņēmums "Capital Clinic Riga"); Raimonds Soopargs (skriešanas apavu un ekipējuma eksperts); skolas moderators - maratonists un TV personība Ģirts Timrots.

"Lattelecom" Rīgas maratona adidas skriešanas skola tiek organizēta kopš 2013. gada un kopumā šajā laikā skolu apmeklējuši un skriešanas gudrības apguvuši jau vairāk nekā 3000 skrējēju. Šogad "adidas" skriešanas skola notiks jau trešo reizi. "adidas" skriešanas skola paredzēta visplašākajai auditorijai – gan iesācējiem, gan pieredzējušiem skrējējiem. Visus skrējējiem aktuālos jautājumus, gudrības un viltības skolā tiek pasniegtas vienas dienas laikā. Dalība "adidas" skriešanas skolā ir bezmaksas, reģistrēties iespējams www.lattelecomrigasmaratons.lv. Reģistrācija turpinās līdz 27.martam vai 250 pieteikumiem.

Laiks un vieta:
Vieta: Radisson Blu Hotel Latvija zāle Alfa.
Laiks: 28.marts (sestdiena), 10:00 – 16:00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!