Foto: Publicitātes foto
Piecsimt piedzīvojumu meklētāju aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās piedzīvojumu sacensību "Triatel xRace" pirmajā posmā Bauskā, kur dalībnieki orientējās pilsētvidē un mežos, brauca ar velosipēdiem, laivām un plostu, peldēja pāri upei, rāpās tornī, pildīja šķēršļu joslu un dažādus atjautības un speciālos uzdevumus(SU), kā arī deva savu ieguldījumu Latvijas sakopšanā Lielās Talkas ietvaros, informē pasākuma rīkotāji.

Īpašas emocijas skatītājiem un dalībniekiem sagādāja SU, kur pārceltuvē pie Viļa Plūdoņa muzeja "Lejnieki" komandas varēja pārbaudīt sadarbības prasmes ne tikai starp saviem komandas biedriem, bet arī konkurentiem. Pirmo reizi "Triatel xRace" organizatori sagatavoja uzdevumu, kur SU pārvārēšanas laiks un vieglums bija atkarīgs no komunikācijas prasmes un kopdarba ar citām komandām vai dalībnieku drosmes peldēt pāri straujai un vēl vēsai upei uz pretējo krastu.

"Triatel xRace" dalībnieki varēja arī apskatīties Bausku no augstuma, rāpjoties 30 metru augstā Skaistkalnes ūdens tornī. "Šajā uzdevumā bija ļoti svarīga uzticēšanas saviem komandas biedriem. Šis uzdevums bija ne tikai katra dalībnieka bailes no augstuma pārvarēšanai, bet emocionālais pārbaudījums, cik katrs dalībnieks paļaujas uz savas komandas biedriem," atzina komanda "uzVaram" uzreiz pēc uzdevuma izpildes.


Ipaši izceļams ir Rundāles pils parka baroka stila franču dārzs, kur starp košajām puķēm un koku alejām maldījās dalībnieki. Spoguļattēla kartes, atjautības uzdevumi un viltus punkti bija sagatavoti distancei, lai vairāk rosinātu pakustināt "pelēkās šūniņas" un pievērstu uzmanību sacensību uzdevumu aprakstiem.

Biznesa klases uzvarētājkomandai "Eko investors", kuru pārstāvēja Viesturs Tamužs, Raitis Maurāns, Māris Simanovičs, tika piešķirta specbalva - iespēja veidot nākamā posma SU kopā ar organizatoriem. Otro vietu šajā klasē ieguva komanda "SEB dzīvības apdrošināšana" Kaspara Zvirgzdiņa, Līvas Vēliņas un Harija Kovalevska sastāvā, un trešo vietu komanda "Statoil", Jāņa Saulīša, Ulda Sedliņa un Ingas Eizenbergas sastāvā.

Sporta klases ātrākais distances laiks bija 7,12h un 1.vietu ieguva komanda "Isostar Adventure Racing Team", kurā startēja Guntars Mankus, Dace Traniņa, Raimonds Lapiņš. Turpretī Tautas klases ātrākais distances izpildes laiks bija 4,36h un 1.vietu ieguva komanda "Zvēri", kurā startēja Artūrs Čerņaks, Sandis Kuklis, Kaspars Brics.

Nākamie "Triatel xRace" posmi notiks 11. jūnija Cēsīs, 9.jūlijā Dobelē, 20.augustā un 17. septembrī Rīgā un Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!