Foto: Publicitātes foto
5. februārī pirmo reizi Latvijā, Rankas Kartonfabrikā tika organizēts distanču slēpošanas maratons, kas sevī iekļāva dažādas distances - "SIA Grantiņi 1" 100km maratonu", kā arī "Tautas 20km" un "Veselības 10km" distances ikvienam slēpot gribētājam, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Disciplīnas tika pielāgotas visa vecuma un sportiskās sagatavotības distanču slēpošanas entuziastiem.

Pasākumu organizēja biedrība "SK Piebalga" sadarbībā ar Gulbenes novada sporta pārvaldi ar mērķi veicināt un popularizēt aktīvo dzīvesveidu lauku reģionos, kā arī padarīt šo sporta disciplīnu pieejamu ikvienam gribētājam.

Kopumā sacensībās piedalījās teju 200 dalībnieki, no kuriem 100km maratonu slēpoja 29 dalībnieki. Starp viņiem piedalījās arī viena sieviete, kura arī pievarēja visu distanci.

100km slēpojumā pirmo vietu dalīja Juris Damškalns un Gints Lūsis, kamēr trešo vietu izcīnīja Lauris Purniņš (visi trīs pārstāvēja veikala "Mysport DTG" komandu).

Starp aktīvajiem pasākuma dalībniekiem bija arī Latvijā un pasaulē zināmi sportisti. Motobraucējs Kaspars Stupelis, BMX riteņbraucējs un Tokijas Olimpisko spēļu dalībnieks Helvijs Babris, kā arī BMX sportu pārstāvēs Eiropas čempione jauniešu vecuma grupā Veronika Stūriška.

Viens no pasākuma rīkotājiem Matīss Kauls norādījis: "Distanču slēpošanas maratons tika aizvadīts godam un ar ļoti lielu dalībnieku skaitu, par ko ir liels gandarījums, ņemot vērā, ka šis bija pirmais tāda veida pasākums Latvijā. Esmu ļoti priecīgs par 100km distances dalībniekiem, jo uz starta izgāja 29 "dullie". Tādu distanci pievarēt ir psiholoģiski ļoti grūti un tai ir arī fiziski jāsagatavojas. Paldies arī Aldim Stūriškam, ar kuru kopā izdarījām visu, lai tik burvīga ideja taptu par realitāti!"

"Esmu lepns arī par tautas distancēm, kuras arī tikai labi apmeklētas. Un dalībnieki bija ieradušies no visas Latvijas. Šo maratonu vēlos turpināt katru gadu un prieks, ka paši 100km dalībnieki arī atbalsta un priecājas par šādu distanci Latvijā. Noteikti vēlos arī pateikties visiem zemes īpašniekiem, kuri deva savu atļauju distancē iekļaut viņu privātās teritorijas. Bez viņiem tas mums neizdotos!" viņš turpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!