Jauno sezonu "Lattelecom" Rīgas maratons uzsāks jau 13. septembrī, reģistrāciju 2017. gada skrējienam atklājot ar īpašu "Apņemšanās dienu" pie Brīvības pieminekļa. Skriešanas mīlētājus un ikvienu aktīva dzīvesveida piekritēju organizatori jauno sezonu aicina sākt ar mērķa izvirzīšanu, simboliskā foto pie Brīvības pieminekļa iemūžinot sevi un 2017. gada sapņu distanci. Ikvienam, kas "Apņemšanās dienā" reģistrēsies skrējienam, organizatori dāvās iespēju izvēlēties savu ideālo starta numuru, informēja organizatori.

Reģistrāciju nākamā gada skrējienam "Lattelecom" Rīgas maratons tradicionāli sāks 8 mēnešus līdz skrējienam, dodot dalībniekiem pietiekami daudz laika, lai pienācīgi sagatavotos 27. Rīgas maratonam, kas notiks 2017. gada 13. un 14.maijā. 2017. gadā skrējējiem būs pieejamas gan klasiskā 42,195km maratona distance, gan arī pusmaratona, 10km, 6km distances, kā arī 3,6 km garais Ģimeņu skrējiens un pašiem mazākajiem veltītās "Rimi Bērnu dienas" skriešanas distances. Sagaidāms, ka arī 2017. gadā uz Ziemeļeiropā vienīgo Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) sertificēto "Bronze Label" maratonu un pārējām distancēm ieradīsies vismaz 3000 ārvalstnieku no teju 70 valstīm.

"Apņemšanās dienas" fotoakcija pie Brīvības pieminekļa 13. septembrī darbosies no 8.00 rītā līdz pat 20.00 vakarā.

13. septembrī uz "Apņemšanās dienas" fotoakciju tiek aicināts ikviens skrējējs, kas vēlas paust savu apņemšanos nākamā gada maijā pieveikt kādu no "Lattelecom" Rīgas maratona distancēm. Visas dienas garumā organizatori ir sagādājuši iespēju uzņemt profesionālu foto, kas skrējējiem atgādinās par 2017. gada maratona apņemšanos. Fotogrāfijas ikvienam fotoakcijas dalībniekam būs iespējams lejuplādēt failu uzglabāšanas un apmaiņas vietnē "eDati", kā arī "Lattelecom" Rīgas maratona "Facebook" profilā. Bildes "eDatu" vietnē būs pieejams šajā adresē: www.edati.lv/lv/lattelecomrigasmaratons

Visiem, kas "Apņemšanās dienā" ieradīsies iemūžināt savu plānoto distanci un būs jau reģistrējušies 2017. gada maratonam, organizatori piedāvās izvēlēties savu īpašo 2017. gada starta numuru. Šī iespēja būs pieejama tikai un vienīgi "Apņemšanās dienā" uz vietas pie Brīvības pieminekļa. Jāņem vērā, ka izvēli būs iespējams veikt, ievērojot katras distances numuru intervālus.

Reģistrēties "Lattelecom" Rīgas maratonam no 13. septembra iespējams, piesakoties oficiālajā mājas lapā www.lattelecomrigasmaratons.lv. Pieteikties būs iespējams visām distancēm – 42,2km, 21,1km, 10km, 6km un arī "Rimi" Bērnu dienas ģimeņu skrējienam. Reģistrācija pārējām "Rimi" Bērnu dienas distancēm tiks uzsākta 2017. gada martā.

Kā jau ierasts, pieteikties visizdevīgāk ir līdz šī gada 31. decembrim, kad dalības maksa ir viszemākā. Kā tradīcija palikusi arī organizatoru nodrošinātā bezmaksas reģistrācija visiem 2016.gada vecumu grupu uzvarētājiem, dalībniekiem, kas dzimuši pirms 1951. gada 13. maija, kā arī visiem tiem uzticamajiem maratonistiem, kas piedalījušies visos 26 iepriekšējos Rīgas maratonos.

Lai pēc iespējas veiksmīgāk sasniegtu savas apņemšanās, turklāt darītu to lieliskā atmosfērā un profesionālu treneru un ekspertu vadībā, "Adidas" skriešanas skola aicinās uz pirmajiem treniņiem jau oktobrī. Rudens/ziemas periodā paredzētas vairākas treniņu nedēļas nogales jeb "Warm-Up Weekend", kuros muskulatūru būs iespējams stiprināt fitnesa treneru vadībā sestdienās, bet attīstīt un pieradināt ķermeni skriešanai ar vieglatlētikas vingrinājumiem, skrējieniem un dziļo muskuļu stiprināšanu - svētdienās.

Ziemas mēnešos būtiski ir noturēt treniņu regularitāti, tāpēc par motivāciju un skriešanas zināšanām rūpēsies eksperti "Adidas" skriešanas skolas lekcijās – lekcijās varēs uzzināt visu par uzturu, treniņu plāniem, rūpēm par veselību, kā arī citu skrējēju un sportistu pieredzi. Tuvojoties pavasarim, savukārt, neiztrūks jau par tradīciju kļuvušie koptreniņi Mežaparkā, kas pulcēs skrējējus uz iknedēļas treniņiem profesionālu sportistu un treneru vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!