Foto: Foto: Mareks Gaļinovskis
Svētdien, 17. augustā, Uzvaras parkā notikušajā Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā 21 kilometra distancē elites grupā vīriem līdzīgā cīņā ar Lauri Bitenieku uzvaru svinēja Reinis Znotiņš (abi "Powerslide Latvija/Laimīte"), bet sieviešu elites grupā pārliecinoši pirmā bija Laima Kaufiņa ("Skibox/Filter"), ziņo organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Junioru konkurencē labākais bija tas pats Reinis Znotiņš, bet juniorēm ātrāko laiku uzrādīja Arta Irbe ("ASI Skibox"), savukārt kādreiz Rīgas "Dinamo" spēlējušais Ronalds Cinks, kurš bieži startē skrituļslidošanas sacensībās, ieņēma piekto vietu.

Svētdien vienu brīdi sacensību laikā apmācās un uznāca lietus, ātri pārgāja, taču tik un tā Uzvaras parka asfaltētā trase bija palikusi slapja un dažviet pat peļķēm pilna, sarežģījot skrituļslidotājiem apstākļus.

Dažādās vecuma grupās kopā startēja 100 dalībnieku.

Elites grupā 1 kilometra garš aplis bija jāveic 21 reizi, tātad kopā 21 kilometra distance.

Kopā ar elites grupas pārstāvjiem gan vīru, gan dāmu konkurencē uz starta vienlaicīgi izgāja arī juniori un "Master" grupas pārstāvji.

No vadošajiem skrituļslidotājiem nepiedalījās arī Ansis Eljašāns, tā kā spēcīgajiem "Powerslide Latvija/Laimīte" skrituļslidotājiem vienīgais reālais konkurents bija pāragri hokejista karjeru beigušais Ronalds Cinks no "Skibox/Filter".

Pirmos sešus apļus līderu sešinieks turējās kopā, bet septītajā aplī viņi sāka "izretoties".

Devītajā aplī, kad jau bija veikts tuvu pusdistancei, izveidojās līderu duets – Znotiņš un Bitenieks, kam dažu sekunžu attālumā sekoja vēl viens duets ar Robertu Punduru un Sandri Šņori, bet vēl nedaudz tālāk pa vienam slidoja Krišjānis Ceplis un Ronalds Cinks.

Ar katru nākamo apli Bitenieka un Znotiņa pārsvars pār tuvākiem konkurentiem pieauga par 4-5 sekundēm, un jau pāris apļus pirms finiša bija skaidrs, ka uzvarētāju liktenis noskaidrosies viņu abu starpā. Viņi kopā noslidoja līdz pat beigām, kur aptuveni 70 metrus līdz finišam nedaudz priekšā izvirzījās Znotiņš un izcīnīja uzvaru, Bitenieku apsteidzot par 0,4 sekundēm. Abiem izdevās distanci veikt nedaudz ātrāk par 40 minūtēm – 39:56,5.

Cīņā par trešo vietu Robertam Punduram un Sandrim Šņorem atslābt neļāva Ronalds Cinks, kurš vienatnē centās dzīties pakaļ abiem trešās vietas pretendentiem un likvidēt 15 sekunžu deficītu, jo desmitā apļa beigās izstājās Krišjānis Ceplis

Dāmu elitē Laima Kaufiņa centās turēties līdzi vadošajiem vīriem. Viņai tas izdevās pirmos divus apļus, kad labākie vīri sāka kāpināt tempu. Kaufiņa finišu sasniedza pēc 42:43,8, kas kopējā ieskaitē ar vīriem deva sesto vietu, bet dāmu konkurencē – pirmo.

Otrajā vietā bija labākā juniore un jaunākā dalībniece šajā startā, 15 gadus jaunā kalnu slēpotāja Arta Irbe, kas no Kaufiņas atpalika 2 minūtes un 40 sekundes.

Trešo vietu sievietēm ieguva labākā "Master" grupas pārstāve Antra Zemīte, kura bija 4 minūtes lēnāka nekā Kaufiņa.

Vīriem "Master" grupā labākais bija Ainārs Žebers, kurš 21km veica 44:38,2 un kopējā ieskaitē ieņēma 8.vietu, otrās vietas ieguvēju Andri Krauju apsteidzot par 47 sekundēm. Trešo laiku šajā grupā uzrādīja Ivars Vingris, kurš no Žebera atpalika nedaudz virs divām minūtēm.

Jaunākajā grupās uzvaras izcīnīja Aleksandra Straume, Haralds Dernovs, Alīna Savrucka Sandis Reinsons, Patrīcija Sniķere, Rihards Ordelovskis, Anna Krūmiņa, Arturs Medvedevs, Sabīne Ceriņa un Kristofers Vasaraudzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!