Foto: Publicitātes foto

Pasaules policistu un ugunsdzēsēju sporta spēlēs Rīgas pašvaldības policijas un Ostas policijas apvienotā komanda ieguva 17 medaļas, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Kopā Rīgas komanda piedalījās 20 dažādās disciplīnās, izcīnot 10 zelta medaļas, 4 sudraba un trīs bronzas godalgas.

Zelta medaļas izcīnītas Stenda airēšanā (mix grupā Linda Celmiņa un Voldemārs Ļaudāms), basketbolā 3 pret 3 (vecuma grupā virs 40 gadiem), "push pull" disciplīnā (Linda Celmiņa), stieņa spiešanā guļus dažādās dzimuma un svara kategorijās (Linda Celmiņa, Igors Podčeredņičenko un Normunds Jurāns), šķēpa mešanā (Sanita Pastare), boksā (Armīns Fjodorovs), peldēšanā 100m uz muguras (Ieva Lapše) un stafetes peldējumā (Ieva Lapše).

Sudraba medaļas izcīnītas basketbolā 3 pret 3 (vecuma grupā virs 30 gadiem), lodes grūšanā (Sanita Pastare), 800m peldēšanā (Ieva Lapše) un 200m kompleksajā peldējumā (Ieva Lapše).

Bronzas godalgas izcīnītas basketbolā 3 pret 3 (vecuma grupā virs 18 gadiem), "Push Pull" disciplīnā (Normunds Jurāns) un lodes grūšanā (Igors Podčeredņičenko).

Pasaules policistu un ugunsdzēsēju sporta spēlēs šogad norisinājās no 8. līdz 20. augustam, Ķīnā, Čendu pilsētā. Tāda veida sacensībās komanda piedalījās jau astoto reizi.

Pasaules policistu un ugunsdzēsēju sporta spēles pēc vēriena pielīdzināmas Olimpiskajām spēlēm. Ik reizi tajās piedalās vidēji 12 tūkstošu sportistu no vairāk nekā 70 valstīm. Sporta veidu un dalībnieku skaits ir lielāks kā Olimpiskajās spēlēs un šīs spēles ir īpaši prestižas tieši konkrēto profesiju pārstāvjiem (policisti, ugunsdzēsēji un glābēji).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!