Foto: DELFI

Nedauda vairāk kā mēnesis palicis līdz 2014.gada "Nordea" Rīgas maratonam, kurā arī šogad īpaša iespēja piedalīties tiek dota Rīgas skolu pārstāvjiem.

Jau septīto gadu sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu rīkotāji raduši iespēju Rīgas skolu skolēniem piedalīties Nordea Rīgas maratona 5 km distancē par pazeminātu maksu – 1,50 EUR. Pārējo dalības maksu sedz Rīgas dome sadarbībā ar Nordea Rīgas maratona organizatoriem.

Rīgas skolu kauss kā tradīcija tika iedibināta 2008.gadā. Kauss tika izveidots, domājot par jauno maratonistu un skrējēju paaudzi, lai padarītu pilsētas skriešanas svētkus maksimāli pieejamus ikvienam. Šogad noteiktais dalībnieku limits ir 1 200 skolēnu un priekšroka tiks dota Rīgas pašvaldības mācību iestādēm.

Skolas komanda piesakās elektroniski nosūtot informāciju par skolas komandu Maratona organizatoriem marathon@necom.lv (norādot skolas nosaukums, plānoto dalībnieku skaits komandā un kontaktpersonas datus). Pieteikties iespējams līdz 25.aprīlim vai līdz 1 200 dalībnieku limita sasniegšanai. Maksimālais vienas skolas komandu dalībnieku skaits nav noteikts. Bet tradicionāli lielākās komandas pulcējušas līdz pat 200 dalībnieku. Detalizēts pieteikšanās procedūras apraksts lasāms nolikumā, kas pieejams www.nordearigasmaratons.lv.

Kausa izcīņā piedalās tikai skolas, no kurām finišē vismaz 20 dalībnieki, summējot 20 labāko dalībnieku iegūto vietu vecuma grupā. Rīgas domes kausu iegūs komanda, kurai kopsummā būs vismazākais punktu skaits.

Paralēli Rīgas skolu kausa izcīņai, skolu komandas drīkst piedalīties arī Nordea Rīgas maratona Lattelecom Komandu kausā un sacensties ar pārējām komandām atbilstoši Lattelecom Komandu kausa nolikumam. Lattelecom Komandu kausa izcīņa notiek starp apakškomandām vienā, piemēram, 5 km distancē. Apakškomandu veido 4 personas - 4 puiši, 4 meitenes vai iespējamas arī jauktās komandas (2+2). Atgādinām, ka šogad ikviena apakškomandas četru cilvēku sastāvā, kas 18.maijā pilnā sastāvā finišēs, piedalīsies izlozē, lai laimētu braucienu uz Budapeštas maratonu. Informācija par Nordea Rīgas maratona Lattelecom Komandu kausu atrodama www.nordearigasmaratons.lv sadaļā KOMANDĀM.

Kopumā Rīgas skolu komandās 2013.gadā startēja un finišēja 1 260 skolēni no 28 skolām. Savukārt skolu kausa kausu izcīnīja Rīgas Teikas vidusskola, kas pavisam nedaudz apsteidza pēdējo trīs gadu uzvarētāju - Rīgas Centra Humanitāro vidusskolu (2012., 2011. un 2012.gada Nordea Rīgas maratona skolu kausa ieguvēja). 2012.gadā skolu kausa izcīņā piedalījās 1 215 skolēni, 2011.g. - 1 193 dalībnieki, 2010.g. - 685 skolēni, 2009.g. - 274 skolēni (2010. un 2009.gadā kausu ieguva Rīgas 66.speciālā vidusskola). Savukārt kausa izveides gadā - 2008.g. - Rīgas skolu kausa izcīņā piedalījās 246 skolēni no 15 skolām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!