Foto: LETA

Paplašinot Rimi Rīgas maratona klasisko distanču klāstu un cenšoties stimulēt ātrāku tautas sporta atgūšanos no pandēmijas, Rīgā 14. maijā debitēs “DPD jūdze”, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts 1 609 metrus garajā jūdzes distancē, portālu “Delfi” informēja maratona rīkotāji.

Reģistrācija "DPD jūdzei" no pirmdienas, 14. februāra, iespējama Rimi Rīgas maratona mājaslapā.

Organizatori cer, ka pasaulē populārā un demokrātiskā distance vilinoša liksies gan iesācējiem, kas tikai sāk savu ceļu skriešanā vai meklē iespējas izkustēties kopā ar ģimeni, gan pieredzējušiem skrējējiem, kas vēlēsies pārbaudīt savu varēšanu jūdzē, gan arī potenciālajiem Latvijas čempionāta titula pretendentiem, kuriem "DPD jūdze" būs labs tramplīns iespējamam startam 2023. gada Pasaules čempionātā skriešanā Rīgā.

Ar Rimi Rīgas maratona jaunā sponsora atbalstu veidotās jūdzes distances mērķis ir palīdzēt tautas sportam ātrāk atgūties no pandēmijas, kā arī atbalstīt labākos Latvijas skrējējus ceļā uz Pasaules čempionātu Rīgā.

"1609,34 metrus garā distance ir gan tieši tik demokrātiska un īsa, lai ieintriģētu pilnīgus iesācējus, ģimenes un bērnus, gan tieši tik gara, lai būtu izaicinoša čempioniem un ātruma cienītājiem. Drīzumā ceram sagaidīt pozitīvu Pasaules Vieglatlētikas asociācijas lēmumu par jūdzes iekļaušanu 2023. gada Pasaules čempionātā Rīgā – ja tā notiks, tad Latvijas skrējējiem jau maijā "Rimi" Rīgas maratona ietvaros būs iespēja spert pirmo soli pretī veiksmīgam startam Pasaules čempionātā jūdzē Rīgā," komentē Aigars Nords, ""Rimi" Rīgas maratona" direktors un Pasaules čempionāta skriešanā Rīgā organizatoru komandas vadītājs.

Jaunās distances starts un finišs 14. maijā tiks organizēts pašā galvaspilsētas sirdī – pie Brīvības pieminekļa, 1,6 km garā skrējiena laikā ļaujot piedzīvot Brīvības un Kalpaka bulvārus, kā arī Elizabetes un Valdemāra ielas.

"DPD jūdze" 14. maija pēcpusdienā noslēgs Rimi Rīgas maratona Bērnu dienu, aizstājot Ģimeņu skrējienu jeb ierasto 4,2 kilometrus garo distanci, kas iepriekš arī norisinājās Bērnu dienas noslēgumā.

Rimi Rīgas maratona "DPD jūdzes" skrējienam, kā arī maratona, pusmaratona, 10 un 5 kilometru distancēm iespējams reģistrēties oficiālajā maratona mājaslapā.

Organizatori atgādina, ka reģistrācija līdz 28. februārim būs par izdevīgāku dalības maksu, turklāt līdz pat 15. aprīlim dalību būs iespējams pārcelt uz 2023. gadu vai uzdāvināt citam dalībniekam.

Reģistrācija Bērnu dienas mazajām distancēm bērniem līdz 12 gadu vecumam tiks atklāta 1. martā. Pavasarī tiks atklāta arī pieteikšanās tradicionālajam Latvijas Skolu kausam, kurā skolēniem būs iespēja piedalīties par simbolisku dalības maksu un kurā "DPD jūdze" būs viena no iespējamām distancēm.

Kā jau ierasts, organizatori aicina laicīgi gatavoties dalībai Rimi Rīgas maratonā gan individuāli, izmantojot treniņu programmas un ieteikumus mājas lapā, gan piedaloties treniņu izaicinājumos virtuālajā Skriešanas klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!