Foto: LETA

"Rimi" Rīgas maratons 2022. gadā plāno atgriezties maratona vēsturiski ierastajos norises datumos maijā. Līdz pasākumam, kas norisināsies 14. un 15. maijā, atlikuši vien seši mēneši, tādēļ organizatori ir atklājuši reģistrāciju un mudina uz aktīvu gatavošanos ziemas un pavasara mēnešos.

Lai labu fizisko formu un gatavību izvēlētajai distancei sasniegtu maija vidū, maratons par spīti pandēmijai potenciālos dalībniekus kustinās ar plašu virtuālo sacensību, izaicinājumu un treniņu programmu, kas ikvienam interesantam bez maksas būs pieejama "Rimi" Rīgas maratona virtuālajā Skriešanas klubā. Valsts svētku nedēļā "Rimi" Rīgas maratons aicina piedalīties patriotiskajā "Izskrien Latvija" izaicinājumā un nedēļas laikā sakrāt 18 km skrienot vai dodoties pastaigā.

"Nevēlamies ļaut pandēmijai pārvilkt svītru veselīgam dzīvesveidam, tādēļ ne tikai skrējēju komūnai, bet visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem jau otro sezonu pēc kārtas nodrošināsim iespēju par velti piedalīties "Rimi" Rīgas maratona virtuālā Skriešanas kluba izaicinājumos, mačos un sacensībās. Jau pagājušās ziemas-pavasara sezonas laikā no 2020. gada oktobra līdz maija beigām nepilnos 30 virtuālā Skriešanas kluba izaicinājumos un sacensībās kopā izkustinājām 24 000 dalībnieku. Šogad esam apņēmības pilni skrējēju rindas virtuālajās sacensībās un treniņos vēl vairāk kuplināt, lai maijā, kad Rīgā norisināsies "Rimi" Rīgas maratons, skriešanas mīļotāji būtu labākajā formā," komentē Aigars Nords, "Rimi" Rīgas maratona direktors.

"Jāpiebilst, ka mūsu 2021. gada pieredze ir lielisks pierādījums tam, ka liela mēroga skriešanas pasākumi klātienē ārā un jaunā formātā ir iespējami arī Latvijā. Gan mūsu, gan citu nozīmīgo maratonu klātienes pieredze šajā rudenī liecina, ka lielos skriešanas svētkus ārā, svaigā gaisā iespējams organizēt epidemioloģiski droši. Berlīnes, Londonas, Čikāgas, Parīzes maratoni katrs uzņēma vairākus desmitus tūkstošus skrējēju, risinot un veiksmīgi tiekot galā ar epidemioloģiskās drošības aspektiem. Mums ir pamats ticēt, ka, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, un pieredzi, kuru guvām, veiksmīgi aizvadot "Rimi" Rīgas maratonu kā epidemioloģiski drošu sporta pilotprojektu, "Rimi" Rīgas maratons maijā ārā varēs notikt droši," savu pārliecību pauž "Rimi" Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

Reģistrācija "Rimi" Rīgas maratonam

Rimi Rīgas maratona klasiskajām maratona, pusmaratona, 10 un 5 kilometru distancēm iespējams reģistrēties oficiālajā maratona mājaslapā www.rimirigamarathon.com. Organizatori atgādina, ka reģistrācija līdz 31. decembrim būs par izdevīgāku dalības maksu, turklāt līdz pat 15. aprīlim dalību būs iespējams pārcelt uz 2023. gadu vai uzdāvināt citam dalībniekam. Reģistrācija Bērnu dienas mazajām distancēm bērniem līdz 12 gadu vecumam, kā arī tradicionālais Latvijas Skolu kauss, kurā skolēniem būs iespēja pieteikties par simbolisku dalības maksu, tiks atklāts pavasarī.

Laikā no 2020. gada oktobra līdz 2021. gada augusta beigām "Rimi" Rīgas maratona virtuālā Skriešanas kluba 55 izaicinājumos un sacensībās dalību ņēma 40 400 dalībnieku, un sagaidāms, ka šogad veselīga dzīvesveida piekritēji būs tik pat aktīvi. Gatavojoties "Rimi" Rīgas maratonam, organizatori aicina dalībniekus reģistrēties virtuālā Skriešanas kluba izaicinājumiem un mačiem, kas motivē kustēties ikdienā, kā arī reizi no reizes pārbaudīt savu formu virtuālajos mačos.

Programma tuvākajiem 6 mēnešiem ietver gan dažādus aizraujošus maratona partneru izaicinājumus mēneša garumā, gan arī "Ziemas mačus" trīs posmos, ar iespēju katrā no tiem pieveikt 5 km, 10 km un 21 km distances. Savukārt līdz ar 2022. gada janvāra otro pusi Skriešanas klubā 42 km, 21 km un 10 km distanču dalībnieki varēs piedalīties 16 nedēļu izaicinājumos ar treniņu plāniem savām distancēm.

Izaicinājums "Izskrien Latviju"

Šajā nedēļā līdz pat 21. novembra vakaram "Rimi" Rīgas maratona virtuālajā skriešanas klubā iespējams reģistrēties un veikt tradicionālo "Izskrien Latviju" izaicinājumu, dodoties pastaigā vai skrējienā un sakrājot vismaz 18 kilometrus. To var darīt jebkurā vietā Latvijā vai pasaulē, izskrienot savu mīļāko maršrutu pilsētas ielās, parkos, gar jūru, pa meža takām un citur. Skrējējiem, kuri vēlas izskriet Latvijas kontūru, organizatori aicina ņemt palīgā kādu no "Takka" sagatavotajiem Latvijas maršrutiem. "Takka" mājaslapā iespējams atrast sev tuvāko maršrutu un lejupielādēt .gpx failu savā viedpulkstenī vai skriešanas lietotnē.

"Tradicionāli Latvijas dzimšanas dienā "Riga Runners" skrējēju komūna devās Rīgas ielās, lai godinātu valsti svētkus un izskrietu Latvijas kontūru. Taču otro gadu mēs aicinām skrējējus būt atbildīgiem un skrējienā doties individuāli, saglabājot svētku un kustību prieku. Latvijai mūs šobrīd vairāk kā jebkad agrāk vajag veselus, dzīvespriecīgus un aktīvus," uz skrējienu aicina "Rimi" Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

Mākslas kreklu kolekcijas izpārdošana un ziedošana "Kustībai par kustību"

Papildus tam svētku nedēļā "Rimi" Rīgas maratons aicina visus aktīvā dzīvesveida piekritējus iegādāties par draudzīgām cenām kādu no maratona mākslas krekliem, kuri tapuši sadarbībā ar Latvijā zināmiem māksliniekiem jau kopš 2009. gada. Katru gadu krekla dizains tiek uzticēts kādam no māksliniekiem. Viņu vidū ir Andris Vītoliņš, Krišs Salmanis, Elita Patmalniece, Ieva Iltnere, Ritums Ivanovs, Ella Krugļanska, Ilmārs Blumbergs, Anna Heinrihsone, Raimonds Staprāns, Gustavs Klucis, Maija Kurševa, Mare&Rol's un Jānis Šneiders. Puse no katra krekla summas tiks ziedota labdarības inciatīvai "Kustība par kustību", lai atbalstītu bērnus ar kustību traucējumiem. Kreklus var iegādāties līdz pat 20. novembrim "Rimi Rīgas" maratona internetveikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!