Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Igo Japiņa sporta aģentūras mājas lapā "velo.lv" un veikalos "Fans" sākusies reģistrācija tautas iecienītajam SEB MTB maratona seriālam, kas startēs 26. aprīlī ar tradicionālo posmu no Cēsīm līdz Valmierai. Piesakoties uz visiem posmiem līdz 19. aprīlim, dalībnieks saņems 20 procentu atlaidi.

Nedaudz vairāk par mēnesi atlicis līdz Latvijas tautas iecienītākajam un lielākajam riteņbraukšanas sacensību seriālam – SEB MTB maratonam. Šogad šīs aizraujošās un interesantās sacensības norisināsies jau 14. gadu, esot senākais līdz šim notiekošais sacensību seriāls Latvijā. Pagājušajā gadā SEB MTB maratonā vidēji vienā posmā startēja vairāk nekā 2000 aktīvās atpūtas baudītāju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas un pat Kanādas.

Šogad sacensību seriālā paredzēts aizvadīt septiņus posmus, no kuriem Siguldā notiekošais maratons iekļauts Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā un saņēmis UCI kategoriju. Jau informējām, ka 2016. gadā Sigulda uzņems Eiropas čempionātu MTB maratonā. Latvijas čempionāta medaļas MTB maratonā tikmēr tiks izcīnītas Vietalvas posmā. Pirmo reizi populārās sacensības norisināsies Talsos un Ikšķilē. Abās vietās novadu iedzīvotāji ir aktīvā dzīves veida un riteņbraukšanas cienītāji. Gan Talsos, gan arī Ikšķilē šajā aizraujošajā sporta veidā trenējās arī bērni un jaunieši.

SEB MTB maratona kalendārs:
1.posms: 26.04.2014. Cēsis – Valmiera
2. posms: 10.05.2014. Kuldīga
3. posms: 13.06.2014. Vietalva (Latvijas čempionāts MTB XCM)
4. posms: 05.07.2014. Sigulda (UCI kategorija)
5. posms: 02.08.2014. Smiltene
6. posms: 16.08.2014. Talsi
7. posms: 27.09.2014. Ikšķile

Ikviens riteņbraukšanas cienītājs aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci – Skandi motors (55 – 60 km), Virši – A (35 - 45 km), Mammadaba veselības braucienu (25 – 35 km). Tikmēr paši mazākie riteņbraucēji mudināti piedalīties aizraujošajā Herkuless bērnu braucienā (400 – 1000 m).

"Skandi Motors" distance šogad būs nedaudz īsākā, bet ne mazāk interesanta nekā pērn. Tajā iekļauti daudz un dažādi nobraucieni, kāpumi, šauras taciņas, ūdens šķēršļi un citi pārbaudījumi, kas sniegs pozitīvas emocijas un zinātniski pierādīto laimes hormonu pēc finiša. Šī distance paredzēta dalībniekiem, kuri trenējās vairākas reizes nedēļā, kā arī tiem, kas sevi apliecinājuši "Virši – A" braucienā iepriekšējos gados. Lai startētu "Skandi Motors" braucienā nepieciešama UCI vai Latvijas Nacionālā licence. "Virši – A" distance vispiemērotākā būs aktīvās atpūtas cienītājiem, kuri riteņbraukšanu uztver kā hobiju un aktīvās atpūtas pavadīšanu. Šeit trases būs nedaudz īsākas un tehniski vieglākas, tomēr netrūks interesantu un aizraujošu pārbaudījumu. Tiem, kuri vēlas nesteidzīgi izbaudīt dabu un pavadīt dienu aktīvā atpūtā, aicināti piedalīties "Mammadaba" veselības braucienā bez laika kontroles. Tikmēr vecākiem ar bērniem īpaši pievilcīgs būs azartiskais Herkuless brauciens.

Domājot par sacensību dalībniekiem, organizatori ieviesuši jaunus starta vietas ieņemšanas nosacījumus tiem, kuri būs izlaiduši kādu no posmiem. Šiem dalībniekiem tiks piemērots koeficients, kas atkarībā no iepriekšējiem rezultātiem, ļaus neatkrist uz beidzamo starta koridori. Tāpat arī īpaši aicināti atgriezties SEB MTB maratonā ir riteņbraucēji, kuri izlaiduši vienu, divas, vai pat trīs sezonas. Arī viņiem, ņemot par pamatu iepriekšējos rezultātus, tiks piemērots koeficients, pēc kura būs iespēja iegūt labāku starta koridori.

Ar katru gadu popularitāti turpina iegūt komandu cīņas "Skandi Motors" un "Virši – A" distancēs. Pērn startējošo komandu skaits tuvojās jau 200 vienībām, kurās apvienojušies ne tikai sportisti, bet arī draugu kompānijas, uzņēmumu darbinieki, pašvaldību pārstāvji un domubiedri. Rīkotāji arī šogad aicina pieteikt komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!