Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Šosvētdien, 4.augustā, Cēsu apkaimē norisināsies SEB MTB maratona ceturtais posms, kurā startēs vairāk kā 2000 dalībnieki, turklāt "Skandi motors" distancē uz starta redzēsim arī daudzkārtējo Latvijas čempionu un Šveices Pro kontinentālās komandas "IAM Cycling" pārstāvi Alekseju Saramotinu, sola sacensību rīkotāji.

Cēsu posma rīkotāji parūpējušies par jaunu un aizraujošu trasi, kurā iekļauti arī jau ierastie Cēsu paguri – Žagarkalns un Ozolkalns. Bet lielākais jaunums būs Kvēpenes sili, pa kuriem sportisti brauks teju 20 kilometrus.

Nesen kļuvis zināms, ka Cēsu posmā startēs arī Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, kurš vairākkārt triumfējis Latvijas čempionātos, gan arī sekmīgi startējis pasaules čempionātos šosejas riteņbraukšanā un MTB maratonā. Šogad viņš pārstāv Šveices komandu "IAM Cycling". Saramotinam SEB MTB maratoni nav sveši - šeit viņš izcīnījis daudz uzvaru atsevišķos posmos un triumfējis arī kopvērtējumā. Pēdējos gados Saramotins vairāk koncentrējies uz šosejas riteņbraukšanas sacensībām, tomēr ik gadu piedalās arī kādā no SEB MTB maratona posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!