Foto: F64
Svētdien skaistajā un riteņbraukšanas tradīcijām bagātajā Kurzemes pilsētā Kuldīgā notiks pašmāju vērienīgākā velo seriāla – SEB MTB maratona – ceturtais posms. Savu dalību "Toyota Hybrid" distancē apstiprinājuši arī – Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Krists Neilands un "Tour de Beauce" velobrauciena kopvērtējuma uzvarētājs Andžs Flaksis, informēja organizatori.

SEB MTB maratona 2017. gada sezonā aizvadīti pirmie trīs posmi, kas izcēlās ar spraigām cīņām trasēs, jauniem pārsteigumiem dalībniekiem un pozitīvu atmosfēru katrā no posmiem. Izkristalizējušies arī līderi, kuri cīnīsies par uzvaru kopvērtējumā "Toyota Hybrid" un "Virši – A" distancēs.

Šīs nedēļas svētdienā SEB MTB maratona 16. sezona sasniegs savu ekvatoru. Kuldīgā norisināsies ceturtais posms. Starts un finišs arī šajā gadā notiks pie Kuldīgas estrādes. Kā pirmie dienu uzsāks paši mazākie braucēji. Pulksten 10:00 tiks dots starta šāviens "Rasēns" bērnu braucieniem, kurā sacentīsies bērni vecumā no 3 – 11 gadiem. Katrs mazais saņems pārsteiguma balvas no atbalstītājiem un īpašu diplomu par dalību posmā.

Prestižākais brauciens startēs pulksten 12:00, kad 64,9 kilometru garajā distancē dosies un spēkiem mērosies "Toyota Hybrid" distances dalībnieki. Starp viņiem šajā reizē būs arī divi kurzemnieki – aizvadītajā nedēļā par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā kļuvušais kuldīdznieks Krists Neilands ("Israel Cycling academy") un respektablā "Tour de Beauce" daudzdienu velobrauciena uzvarētājs Andžs Flaksis. Abi SEB MTB maratonā ar panākumiem startējuši iepriekšējos gados. Flaksis ir 2014. gada kopvērtējuma uzvarētājs, bet Neilands SEB MTB maratona posmā kļuvis par Latvijas čempionu.

Uz starta redzēsim arī kopvērtējuma līderi vīru absolūtajā vērtējumā Dmitriju Sorokinu, pašreizējo Eiropas čempionu MTB maratonā Pēteru Prūsu ("Rietumu banka – Rīga"). Abiem sīvāko konkurenci sola izrādīt Oskars Muižnieks, Matīss Preimanis ("Sportlife.lv"), Raivis Zīmelis ("MySport" veikals), kā arī jau pieminētie – Neilands un Flaksis. Dāmām galvenās favorītes būs – Katrīna Jaunslaviete ("ZZK"), Lelde Ardava ("Rietumu banka – Rīga"), Lāsma Ozola ("Patria Bottecchia"), Madara Fūrmane ("Belo CP") un Grēta Steinburga. 64,9 kilometru garā distance būs gana ātra, bet vienlaikus interesanta. Netrūks ne upes šķērsošanas, ne šauras un tehniskas taciņas, kā arī pļavas.

Izmaiņas veiktas "Virši – A" distances starta laikā, kas Kuldīgas posmā būs pulksten 13:10. Vairāk nekā 1000 šī brauciena dalībnieki spēkiem mērosies 44,2 kilometru garajā distancē. Arī šeit netrūks interesantu vietu trasē. Cīņā par uzvaru iesaistīties būs gatavi virkne favorītu, starp kuriem jāizceļ kopvērtējuma līderi un pēdējo divu gadu čempionu Gintu Jakovelu ("KS Sporta klubs"), Smiltenes posma uzvarētāju Jāni Priževoitu ("Volkswagen Veloprofs.lv"), Krišjāni Jansonu Ratiniku ("Gandrs Merida"), Reini Marksu, Jāni Bērziņu ("Sportlife.lv"), Tomu Dinsbergu ("Hawaii Express Filter") un citus.

Vēlāk nekā ierasts gaidāms starts "Mammadaba" veselības distances veicējiem. Šajā braucienā startēs arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Dalībnieki trasē šajā braucienā dosies pulksten 14:30. Starts 23,6 kilometru garajā distancē gaidāms Kuldīgas pievārtē esošajā Kalnamuižā, kas atradīsies četrus kilometrus aiz lielās starta un finiša zonas.

Iepriekšējā reģistrācija SEB MTB maratona Kuldīgas posmam mājaslapā "velo.lv" turpināsies līdz trešdienas, 28. jūnija, pulksten 23:59.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!