Foto: DELFI.ee
12.jūlijā Dobelē, Ķestermeža estrādē, noritēs Latvijā vēl nebijis pasākums – vilkmes un spiešanas guļus nakts sacensības ""Gold Barbell" jubilejas kauss 2014", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji un sola, ka interesanti būs gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Sacensības tiek rīkotas par godu kluba "Gold Barbell" četru gadu jubilejei.

Klubs un sociālās kustības "Stop Drugs" aktīvisti šobrīd apvienojuši spēkus, lai bērnus un jauniešus pievērstu veselīgam un sportiski aktīvam dzīvesveidam. Tieši tāpēc pasākuma plānā dienas gaitā iekļautas aktivitātes bērniem.

Mazākajiem sacensību apmeklētājiem būs iespēja divās vecuma grupās (līdz desmit gadiem un no desmit līdz 14 gadiem) cīnīties par jaunā stiprinieka titulu. Lai izcīnītu titulu bērniem būs jāuzrāda labākie rezultāti 9 sportiskās atrakcijās, spēlēs.

Būs "Dobeles dzirnavnieka" stafete, "Stop drugs" mini baļķa celšana, "Nākotnes" gaļas spainīšu turēšana sānis iztaisnotās rokās, "AD REM auto" dažāda smaguma maisiņu mešana mašīnas riepās, "Piena spēka" atrakcija, lielveikala TOP atrakcija, gumijlēcēju kluba LGK atrakcija, Mārtiņa riepas velšana un "Igates" lego no bruģa akmeņiem. Katrā atrakcijā labākie saņems balvas.

Pie vērtīgām balvām tiks arī kopsummā veiksmīgākie. Diviem rezultatīvākajiem aktivitāšu dalībniekiem balvā būs profesionāli velosipēdi, kuru vērtība ir vairāki simti eiro. Jauno stiprinieku apbalvošanas ceremonijas laikā būs Dienas salūts.

Pasākuma norises vietā bērni varēs izpriecāties arī piepūšamajās atrakcijās. Vēl bērniem būs iespēja nofotografēties ar Latvijā labi zināmiem spēka sporta veidu pārstāvjiem un Jūrmalas motociklu kluba biedriem, kas ļaus aplūkot savus spēkratus un pat pasēdēt uz tiem, kā arī varēs iesaistīties Latvijā garākā zīmējuma, kas veidots sporta tematikā, tapšanā.

Pēc rekorda uzstādīšanas pārspēt Dobeli zīmējuma lielumā tiks izaicināta kāda cita pilsēta Latvijā.

Vakarā sāksies grandiozais šovs visas nakts garumā, kāds Latvijā vēl nav piedzīvots. To vadīs bijušais latviešu svarcēlājs, spēkavīrs un televīzijas raidījumu vadītājs Raimonds Bergmanis. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies pašmāju roka un metāla mūzikas žanra grupa "Legasy ID". Publiku arī izklaidēs Deju studija Xeny Dance Studio – XDS un meitenes no Tukuma parādīs kāds izskatās jaunais deju fitness - Zumba.

Sacensībās piedalīsies tikai profesionāli sportisti, kuru rezultāts ir ne mazāks par otro pieaugušo sporta klasi, kas nozīmē, ka būs sīvas cīņas. Savus spēkus pārbaudīs un par uzvaru cīnīsies sportisti no Vācijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī no Latvijas. Sievietes startēs trīs svara kategorijās – līdz 56 kg, līdz 75 kg un virs 75 kg.

Savukārt vīrieši tiks iedalīti divās vecuma grupās – jaunieši un juniori līdz 23 gadiem un open grupa (virs 23 gadiem) – un trīs svara kategorijās – līdz 82,5 kg, līdz 100 kg un virs 100 kg. Sacensības notiks atsevišķi spiešanā guļus un divcīņas summā. Apbalvoti tiks katrā kategorijā pieci labākie. Kopējais balvu fonds ir 2000 eiro.

Uz sacensībām ir pieteikušies startēt Latvijas spēcīgākie sporta klubi un spēkavīri, kā arī sacensībās piedalīsies vienīgā un spēcīgākā "Spēka sieva" Latvijā Jolanta Sviķe. Sacensībās piedalīsies Junioru pasaules čempions svarcelšanā no Lietuvas.

Pasākuma apmeklētāji varēs kļūt arī par lieciniekiem, kā Dainis Zāģeris un Agris Kazeļņiks centīsies labot pasaules rekordu vilkmē divatā. Vai tas viņiem izdosies?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!