Strauji tuvojas populārā skrējienu seriāla "Bigbank Skrien Latvija" devītās sezonas pirmais posms, kas sestdien 13. aprīlī Liepājā, laukumā pie koncertzāles "Lielais dzintars", pulcēs tūkstošus aktīvu latviešu, kā arī viesus no tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm.

Sestdien pirmie uz starta sacensību centrā pulksten 12.00 stāsies pusmaratona (21,0975 km) dalībnieki, tad pēc desmit minūšu intervāla ar kopējo startu trasē dosies piecu kilometru skrējiena, desmit kilometru skrējiena un nūjošanas distanču dalībnieki.

Vēlāk mazuļu rāpošanas sacensību ietvaros tie, kuriem vēl pirmie soļi ir priekšā – jaunākie sacensību dalībnieki, veiks 10 metru garu distanci kopā ar mammām un tētiem. Nākamie trasē dosies bērni vairākās vecuma grupās. Dienas noslēdzošajā distancē pulksten 15.00 dosies divu kilometru ģimenes skrējiena dalībnieki.

Šis būs trešais gads, kad Liepājas pusmaratons atgriezies starp skriešanas seriāla "Bigbank Skrien Latvija" posmiem un, lai sniegtu dalībniekiem arvien jaunas emocijas un pieredzi, šogad skrējēji Liepājas vēju un īpašo gaisotni varēs baudīt jaunā trases posmā.

Jāatzīmē, ka paralēli sportiskajām aktivitātēm būs gaidāmi arī muzikāli priekšnesumi, lai pozitīvām emocijām iekustinātu ikvienu, kas par 13. aprīļa galamērķi būs izvēlējies Liepāju.

“Liepājas pusmaratona” dalībnieki, kas pieveiks pusmaratonu, desmit kilometru skrējienu vai nūjošanu, piecu kilometru skrējienu vai kādu no Bērnu skrējiena distancēm, saņems unikāla dizaina medaļu. Savukārt ātrākie dažādās vecuma grupās cīnīsies par naudas balvām, trofejām, kā arī citiem labumiem no sacensību atbalstītājiem.

Pašiem mazākajiem pusmaratona dalībniekiem organizatori sarūpējuši izklaides piepūšamajās atrakcijās un seju apgleznošanu.

Izņemt dalībnieku numurus un piereģistrēties skrējienam Liepājā vēl varēs koncertzālē “Lielais dzintars” gan piektdienas, 12. aprīļa, pēcpusdienā no pulksten 15.00 līdz 20.00, gan sacensību dienas rītā no pulksten 9.00 līdz 30 minūtes pirms katra skrējiena starta.

Kā norāda “Liepājas pusmaratona” organizatori, dalībnieku ērtībām koncertzālē būs pieejama mantu glabātuve, WC, ģērbtuves, bet dušas un ģērbtuves Liepājas Olimpiskā centra (LOC) manēžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!