Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 9. janvārī, Siguldā, "Fischer" slēpošanas centrā tika aizvadīts 2020. gada pirmais "S! – Slēpo" sacensību seriāla posms. Spītējot nepastāvīgiem laikapstākļiem sacensības uz starta pulcēja 99 visu vecumu grupu dalībniekus. Piedalījās ne tikai slēpošanas entuziasti no Siguldas novada, bet arī no Rīgas, Ogres un Daugavpils.

Neskatoties uz nepastāvīgajiem ziemas laikapstākļiem, kas šajā sezonā apgrūtina gan distanču, gan kalnu slēpošanas trašu darbību, Siguldā, Fischer Slēpošanas centrā vakar tika nodrošinātas pirmās šis sezonas sacensības, ne tikai trasē, bet kopumā visā Latvijā. Lai arī sacensību posma distanču garums tika saīsināts un piemērots pieejamam sniega daudzumam trasē, dalībnieki atkarībā no vecuma grupas slēpoja noteiktu apļu skaitu no 200 m līdz 1, 2 km.

Šajā sezonā plānoti vēl divi sacensību "S-Slēpo 2020" posmi, divi Latvijas mēroga sacensību "S!-Fischer 2020" ziemas skolēnu čempionāta posmi, kā arī Latvijas čempionāta distanču slēpošanā viens no posmiem.

Trasē sniegu izdevās nodrošināt, pateicoties sniega ražošanas iespējām trasē, kā arī veidojot sniega rezerves, kas tika izmantotas sniega papildināšanai. Kopumā tas devis iespēju nodrošināt slēpošanas iespējas ne tikai sacensībās, bet arī individuāliem apmeklētājiem, Siguldas sporta skolas audzēkņiem treniņprocesa nodrošināšanai un Siguldas novada skolu slēpošanai sporta stundu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!