Foto: Publicitātes foto
"Zelta boulinga un skvoša centrs" kortos notikušajā "Sanatorijas "Belorusija" Amatieru kauss skvošā 2011" pirmajā posmā piedalījās 22 spēlētāji bez vecuma vai dzimuma ierobežojuma – dalībnieku vidū bija gan vīrieši, gan sievietes, gan juniori.

Turnīra atklāšanas ceremonijā piedalījās arī sanatorijas "Belorusija" galvenā ārsta vietniece Rita Elce. "Mēs ar prieku pieņēmām piedāvājumu iesaistīties tāda interesanta un aktīva sporta veida kā skvošs atbalstīšanā. Skvoša spēle tonizē sirds muskuli, kā arī nodrošina pamatīgu aerobo slodzi. Novēlam visiem spēlētājiem turnīru aizvadīt bez traumām un zilumiem, kā arī vasarai atbilstošu noskaņojumu un lielu sportisko azartu. Un protams, aicinam visus skvoša cienītājus uz atpūtu mūsu sanatorijā Jūrmalā," Elces kundze novēlēja turnīra dalībniekiem.


Turnīra sākumā visi dalībnieki tika iedalīti 5 apakšgrupās, savukārt pēdējās cīņas par vietām turnīra rezultātu tabulā tika izspēlētas pēc play-off principa. Tādējādi katram dalībniekam nācās nospēlēt ne mazāk kā 7 spēles – un tas ir diezgan daudz, ņemot vērā, cik intensīvs sporta veids ir skvošs. Salīdzinājumam: Eiropas vai pasaules līmeņa turnīros pārsvarā tiek ievērots, lai spēlētājam vienā dienā nebūtu vairāk par diviem mačiem. Tādējādi jau pirmajā Amatieru kausa posmā dalībnieki pārbaudīja ne vien savu meistarību, bet arī izturību.

Galarezultātā godalgotās vietas ieņēma sekojoši spēlētāji:
1. Aleksandrs Gajevskis
2. Edmunds Rimkus
3. Viktors Samardaks

Otrais turnīra posms tiek plānots 16.jūlijā, bet fināls notiks augustā. Turklāt, ja pirmajā un otrajā posmā var piedalīties visi, kuri to vēlas, tad uz turnīra finālu tiks aicināti 20 labākie spēlētāji pēc abu kvalifikācijas posmu rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!