Foto: Publicitātes foto
Brīvdienās Smiltenē aizvadīts 2020. gada sestais un septītais Latvijas kausa posms "Mazā balva" orientēšanās sporta vidējā un garā distancē. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 400 dalībnieki. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga, bet starp vīriem uzvaru guva Artūrs Pauliņš, ziņo Latvijas orientēšanās federācija (LOF).

"Nelielu veselības problēmu dēļ izlēmu "Mazo balvu" izmantot kā labu treniņu kartē, jo zināju, ka šajā apvidū būs jāskrien gudri, nevis ātri," komentē sacensību uzvarētāja S. Grosberga. "Abās sacensību dienās pieļāvu pavisam nelielas virziena kļūdas, taču principā visur izvēlējos labākos variantus, kurus spēju realizēt kā plānots. Konkurentēm negāja tik viegli, tāpēc izdevās uzvarēt arī neskrienot pat tuvu savām spēju robežām. Patīkami pārsteidza sacensību organizācijas līmenis un karšu kvalitāte šajā apvidū, kur bija tik mainīga skrienamība un redzamība. To ne vienmēr izdodas saprotami attēlot kartē, bija tiešām bauda skriet."

"Pēc lieliskas treniņnometnes Somijā es divas nedēļas nevarēju skriet," panākumu komentē A. Pauliņš. "Bija jāiztiek tikai ar alternatīvajiem treniņiem, tāpēc lielākais izaicinājums man bija iziet uz starta līnijas un censties fokusēties tikai uz tehnisko pusi, nevis fizisko gatavību. Pirmā diena fiziski man bija ļoti grūta – tā mocījies un cīnījies ar sevi nebiju sen. Garajā distancē jau jutos labi un spēju skriet tuvu savam labākajam izpildījumam. Sacensību organizācija bija augstā līmenī, īpaši jāuzsver apvidus kvalitāti un distanču plānojums, kas bija pasaules līmenī. Liels paldies Aldim Lapiņam un viņa komandai."

"Latvijas Kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti," dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, ko ikdienā darām katru gadu ap 500 sacensības visā Latvijā. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos."

Šogad kausa atbalstītāju lokam pievienojies arī uzņēmums "Maxima Latvija".

"Priecājamies redzēt, ka šogad, jo īpaši ņemot vērā Covid-19 ietekmi uz sabiedrības dzīvesveidu un sporta kopienu, Latvijas orientēšanās čempionātā piedalās aizvien vairāk cilvēku, pavadot laiku svaigā gaisā un ievērojot tik ļoti svarīgo sociālo distanci," stāsta uzņēmuma "Maxima Latvija" Finanšu direktors Valdis Zeps. "Lai attīstītu šo sporta veidu Latvijā un padarītu to vēl pieejamāku iedzīvotājiem, esam uzsākuši sadarbību ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Kopīgiem spēkiem ar Latvijas Orientēšanās federāciju strādāsim pie tā, lai cilvēki arvien vairāk iepazīst orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības un tādējādi vairāk brīvā laika pavada aktīvi sportojot pie dabas."

Nākamais Latvijas orientēšanās kausa posms notiks 29. augustā Rīgā, sportistiem sacenšoties sprinta distancē.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūlija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā www.lof.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!