Foto: DELFI Aculiecinieks

Aptuveni pēc pusotra mēneša jau septīto reizi Latvijā norisināsies "Stipro skrējiens". Šogad 3.maijā, dienu pirms Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienas, kinopilsētā "Cinevilla" pulcēsies stiprākie ļaudis, lai apliecinātu savu drosmi, varēšanu un spēju pārvarēt grūtības neierastos apstākļos, informē rīkotāji.

Pasākuma organizatori atgādina, ka izdevīgāk pieteikties dalībai ir līdz 24.martam.

Pēdējos gados "Stipro skrējiens" ierindojies starp apmeklētākajiem sporta pasākumiem Latvijā, vienkopus pulcējot vairāk kā 6000 dalībnieku. Pēc organizatoru apkopotās statistikas datiem, skrējienā piedalīsies studenti gandrīz no visām Latvijas augstskolām un koledžām. Arī daudzas pašvaldības īpaši atbalsta savu iedzīvotāju vēlmi piedalīties "Stipro skrējienā", lai veicinātu interesi par aktīvu brīvā laika pavadīšanu un nodarbošanos ar sportiskām aktivitātēm brīvā dabā. Uz šo brīdi par stiprākās pašvaldības titulu cīnīsies aptuveni 20 pašvaldību komandas.

"Stipro skrējienā" komandu ieskaitē startē ļoti daudzu Latvijas uzņēmumu un organizāciju komandas. 2014.gadā no 920 komandām 519 bija pieteiktas no uzņēmumiem, kas šīs sacensības izmanto kā "team-building" pasākumu, lai saliedētu kolektīvu un izrautos no ierastās ikdienas.

Pēdējos gados pasākums kļuvis starptautisks, jo tajā piedalās ne tikai dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet arī no vairāk kā 20 dažādām pasaules valstīm, tostarp, Anglijas, Īrijas, Meksikas, ASV, Taizemes, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas u.c.

Šogad pirmo reizi "Stipro skrējiena" dalībniekiem ir iespēja skriet masu vai elites grupā, atbilstoši savām vēlmēm un fiziskajai formai. Profesionāliem sportistiem un tiem, kuri grasās cīnīties par godalgotām vietām, piemērotāka būs elites grupa, bet pārējie aicināti piedalīties masu starta grupā. Šīs izmaiņas veiktas ar nodomu, lai sadalītu dalībniekus vairākās grupās un mazinātu sastrēgumus gan visā distancē, gan pie atsevišķiem šķēršļiem. Tāpat vadoties pēc dalībnieku ieteikumiem, 2015.gadā tiks mainīta trases konfigurācija - mazāk būs jāskrien pa purvu un mežu, kā arī plānots samazināt ūdens šķēršļu daudzumu un kilometrāžu. Masu grupā trase paredzēta aptuveni 8 km gara, kurā izvietoti 25 šķēršļi, bet elites grupas skrējējiem par vienu kilometru garāka un jāpārvar būs 33 šķēršļi. Starta un finiša izvietojums tiek mainīts, lai spētu dalībniekiem nodrošināt labākus apstākļus un servisa pakalpojumu pieejamību.

Pirmo gadu ikvienam par atsevišķu samaksu ir iespēja iegādāties VIP biļeti, kuras cenā iekļautas dažādas papildus ekstras. Jāpiebilst, ka šogad arī apbalvošanas ceremonija tiks organizēta 4.maijā, Rīgā, bet simboliski potenciālos uzvarētājus pasākuma norises dienā sveiks ar ziediem un piemiņas veltēm.

Otro gadu plānots organizēt "Stipro skrējiena" treniņus brīvā dabā, lai dalībnieki spētu laicīgi profesionāla trenera vadībā pareizi sagatavoties šim ekstrēmajam pasākumam. Tie norisināsies aprīlī katru nedēļu, bet sīkāka informācija tiks izplatīta drīzumā gan publiski mājaslapā un sociālajos tīklos, kā arī ziņos par šo iespēju dalībniekiem personīgi.

"Stipro skrējiens" ir pasākums, kurā ikviens iemācās pārvarēt sevi, pa īstam pārbauda savus spēkus un saprot, ka vārds "nevaru" nepastāv. Pasākums radīts kā alternatīva, lai izrautos no vienmuļā dzīves ritma, vēl vienmuļāka sporta zāles apmeklējumu grafika un garlaicīgiem gargabalu skrējieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!