18. jūlijā ar pilsēttaku sacensībām "TukumSmukumTaka" 22,6 un 10,9km garās distancēs savu sezonu uzsāks "Stirnubuks.lv" organizatoru komanda. Taču īstā "Stirnu buka" sezona sāksies 15. augustā ar episku skrējienu "Zvārtes ieža Stirnu buks" un nedaudz garākām distancēm, kā ierasts, informē organizatori.

Lai iepriecinātu tukumniekus, novada iedzīvotājus un pilsētas viesus, sacensību dalībniekiem tiks piedāvātas trīs distances, kas ļaus iepazīt Tukumu un tā tuvāko apkārtni, iespējams, pat pašiem tukumniekiem no mazāk zināmiem un ne tik pierastiem skatu punktiem.

"Šis ir relatīvi jauns koncepts mūsu skrienoši radošajai komandai, jo ierasti mēs takas vairāk meklējam mežā, arī šoreiz tas neizpaliks, bet daļa trases vīsies pilsētvidē, pa smilšainām nomales vai bruģētajām Tukuma vecpilsētas ieliņām, bet garākās distances takai aizlokoties līdz pat Šlokenbekas muižai, Durbes pilij un apvidum, kur reiz atradās Tukuma ezers", teica viens no projekta autoriem un skrējiena organizatoriem Rimants Liepiņš. "Saprotams, ka šīs sacensības netiek iekļautas taku skrējienu seriāla "Stirnu buks" ietvaros, turklāt dalībnieku skaits, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus tiks limitēts, bet, kā iesildīšanas pirms sezonas galvenajiem mačiem, šī, mūsuprāt, ir ļoti laba iespēja gan izskrieties, gan satikt sev līdzīgos, gan izbaudīt mākslas un aktīvās atpūtas brīvdabas pasākumu ciklu "Tiekamies Tukumā" (TT), kas paralēli norisināsies pilsētā."

"Stirnu buks" ir viens no populārākajiem tautas sporta pasākumiem valstī, tieši tādēļ Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Normunds Rečs un viņa kundze Daiga Reča ierosināja, ka "Stirnu buka" skrējienam jānotiek arī Tukumā. Tukuma novadā ir jāpopularizē tādi brīvā laika pavadīšanas pasākumi, kas veicina iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu. Pēdējos gados dati par lieko svaru un aptaukošanos bērnu un jauniešu vidū Latvijā kļūst aizvien satraucošāki, tāpēc kustīga dzīvesveida popularizēšana ir ikvienas pašvaldības uzdevums. Jāpiebilst, ka viens no "Stirnu buka" organizētājiem ir Rimants Liepiņš – Tukuma 2.vidusskolas absolvents. 2017.gadā "Stirnu buks" ieguva gada balvu sportā nominācijā "Gada notikums tautas sportā".

Viens no karstāk apspriestajiem jautājumiem taku skrējēju komūnā, kad un vai šosezon atsāksies taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" ir atšķetināts! Jā, sezonu patiešām sāksim 15.augustā ar patiešām episku skrējienu "Zvārtes ieža Stirnu buks" un nedaudz garākām distancēm, kā ierasts "Stirnu buka" mačos! Sezonas kulminācijas posms pavisam nejauši ir pārtapis par sezonas atklāšanas posmu ar nedaudz garākām, bet izcili ainaviskām distancēm.

Sezonas posmu skaits gan sarucis līdz 4! Ļoti ceram, ka epidemioloģiskā situācija neliks ieviest vēl kādas papildus piespiedu korekcijas!

Sezonas kalendārs:

15.augustā, "Zvārtes ieža Stirnu buks", Zvārtes iezis, Amatas novads;
12.septembrī, "Ērgļu stacijas Stirnu buks", Ērgļi;
3.oktobrī, "Milzkalna Stirnu buks", slēpošanas trase Milzkalns, Engures novads;
24.oktobrī, "Abavas senlejas Stirnu buks", Lauksaimniecības tehnikuma stadions, Kandava.

Dalībnieki, kuri reģistrējušies uz kādu no iepriekšējiem posmiem, kas ārkārtas situācijas dēļ tika pārcelti, savu dalību var pārcelt uz jebkuru no nākamajiem sezonas posmiem. 2020. gada sezonas abonementu īpašnieki varēs izvēlēties, kuros 3 posmos tie skries nākamsezon bez papildus maksas vai iegādāsies nākamās sezonas abonementus par pazeminātu maksu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!