Nākamās nedēļas svētdienā, 24. jūlijā, Talsu novada Kamparkalnā notiks gada prestižākās kalnu riteņbraukšanas sacensības mūsu valstī – "VeloExpress" Latvijas atklātais čempionāts MTB Olimpiskajā krosā, informēja organizatori.

Jau bija ierasts, ka Latvijas labākie kalnu riteņbraucēji par valsts čempionāta godalgām olimpiskā krosa (XCO) disciplīna sacenšas Siguldā. Pēc četriem pēc kārtas tur pavadītiem gadiem čempionāts pārcelsies uz Ziemeļkurzemes pauguraini. Par sacensību centru ir izvēlēts Talsu novada Kamparkalns.

Vietējais trases veidotājs Almants Kalniņš ar komandu jau tā paugurainajā apvidū ir pratis izveidot un vēl veido ļoti interesantu, bet reizē arī fiziski prasīgu apli, kura garums sasniedz 4,5 kilometrus. Trasē braucēji izbaudīs ne tikai stāvus kāpumus un visai tehniskus nobraucienus, bet arī dažādus tramplīnus un akmeņu sekciju (ar iespējām to apbraukt par garāku ceļu), kas būs taisnā ceļa posmā nevis nobraucienā kā tas ir Siguldas trasē.

Otro gadu pēc kārtas čempionāts nesīs veikala "VeloExpress" vārdu. Tas ļauj sacensībām būt vēl pievilcīgākām priekš braucējiem un līdzjutējiem. Ļoti nozīmīgu finansiālo atbalstu sniedz arī Talsu novada pašvaldība. Sacensībās kopumā ir plānoti pieci starti. Kā pirmie, pulksten 11:00 sacensības iesāks U14 un U16 vecuma grupas meiteņu, kā arī U14 puišu grupas dalībnieki. Ap pulksten 12:00 sekos U16 puišu, Masters 1 – 2 un Masters3+ sieviešu grupu starti. Trešajā startā, kas sāksies pulksten 13:20, redzēsim visu vīriešu Masters grupu vīru, kā arī sieviešu elites/ U23 un CFA grupas un junioru meiteņu kategoriju sportistus. Dāmu elitē čempiones tituls jāaizstāv Zanei Ķelpei.

Dienas centrālais starts sagaidāms ap pulksten 14:40, kad par Latvijas čempionāta medaļām sacentīsies elites vīru un U23 grupu, kā arī CFA vīru sportisti. Uz starta redzēsim virkni Latvijas vadošo riteņbraucēju, no kuriem skaļākais vārds neapšaubāmi ir Pasaules kausa apritē sekmīgi startējošais Mārtiņš Blūms. Jau tagad skaidrs, ka ja nenotiks lieli brīnumi, niknākā būs cīņa par otro vietu, uz ko pretendēt var vismaz trīs sportisti. Sacensību dienu pulksten 16:15 noslēgs Open klašu dalībnieki bez LRF licencēm. Arī viņus sagaida tādi pat trase kā pārējos, tomēr sportisti cīnīsies par Open nevis čempionāta klases medaļām. Šī ir lieliska iespēja iesācējiem sevi apliecināt labi sagatavotā trasē.

Pieteikšanās sacensībām pilnā sparā rit mājaslapā www.bulta.lv/xco. Tur ērti pieejams arī nolikums un trašu GPX fails. Sacensību oficiālais treniņš gaidāms nākamās nedēļas trešdienā, 27. jūlijā pulksten 19:00 Kamparkalnā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!